Home » Administratie » Investiții în suburbiile Vasluiului! Proiect de peste 28 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Moara Greci

Investiții în suburbiile Vasluiului! Proiect de peste 28 de milioane de lei pentru modernizarea străzilor din Moara Greci

Ministerul  Dezvoltării a aprobat finanțarea pentru proiectul „Modernizare străzi Moara Grecilor*, fiind alocată suma de 25.146.006 lei eu TVA inclus. Investiția este finanțată prin Programul Naţional dc Investiţii „Anghel Saligny”. În cadrul acestui program de finanțare, Ministerul Dezvoltării a solicitat  o scrie de informaţii cu privire la derularea proiectelor dc apă-canal, cât şi modificarea unor documente.

După actualizarea indicatorilor, următoarele etape în implementarea proiectului au fost: semnarea contractului de finanţare;  întocmirea proiectului tehnic; obţinerea autorizaţiei de construire; organizarea licitaţiei de lucrări, desemnarea ofertantului câştigător şi semnarea contractului de lucrări în valoare de 28.284.942 lei cu TVA. Nu în ultimul rând, a fost emis ordinul de începere, fiind demarată execuţia lucrărilor.

Conform criteriilor de selectare din cadrul Programului „Anghel Saligny”, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*