Home » Local » Bătrână tâlhărită! Trei bărbați au fost reținuți de Serviciul de Investigații Criminale Vaslui

Bătrână tâlhărită! Trei bărbați au fost reținuți de Serviciul de Investigații Criminale Vaslui

Poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut trei bărbați, cu vârste cuprinse între  17 și 53 de ani, din localitatea Cârja, oraș Murgeni, respectiv comuna Blăgești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de tâlhărie calificată.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Murgeni, au documentat și probat activitatea infracțională a trei bărbați, dintre care doi minori, din orașul Murgeni, respectiv comuna Blăgești, bănuiți de comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, la data de 30 septembrie 2024, în localitatea Cârja.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în aceeași zi, la ora 20:00, persoanele bănuite de comiterea infracțiunii ar fi deposedat și însușit, prin folosirea violenței și a amenințărilor, de la o persoana vătămată, femeie în vârstă de 82 ani, din Cârja, suma de 9.170 de lei.

Deși persoana vătămată suferă de afecțiuni ce îi afectează vederea și auzul iar persoanele bănuite au încercat să-și scundă vederea folosind cagule, polițiștii i-au identificat și depistat, prejudiciul cauzat în urma săvârșirii infracțiunii fiind recuperat integral.

Ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat față de cei trei bărbați bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

Aceștia urmează a fi prezentați Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a persoanelor cercetate.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*