LocalSocial

Col (rtr) Vasile Adam a ajuns la venerabila vârstă de 102 de ani

Astăzi, col (rtr) Vasile Adam, președintele de onoare al Asociației Veteranilor de Război „Peneș Curcanul” Vaslui a implinit venerabila vârstă de 102 de ani.

Consiliul Județean Vaslui, Primăria municipiului Vaslui, Centrul Militar Judetean Vaslui și Asociația Veteranilor de Război „Peneș Curcanul” Vaslui nu l-au uitat, reprezentanții acestor instituții felicitându-l la zi aniversară.

Vasile Adam se numără printre ultimii veterani de război din județul Vaslui rămași în viață. În evidențele asociației mai sunt doar 45 de veterani de război, dintre care doar 5 sunt cu vârsta de peste 100 de ani.

Vasile Adam a făcut parte din celebrul Detașament Păuliș, contribuind în perioada august-septembrie 1944 , din postura de elev al Școlii de Subofițeri nr.5 Radna, la anihilarea atacurilor armatei maghiare, îndeplinindu-și, astfel, misiunea cu sacrificiul multor vieți.

Cel care a lucrat 30 de ani la Asociația Veteranilor de Război „Peneș Curcanul” Vaslui se numără printre ultimii supraviețuitori ai „Detașamentului Păuliș”, care a pierdut în luptele pentru oprirea invaziei maghiare 10 ofiţeri, 10 subofiţeri, 148 de elevi şi 209 de soldaţi (morţi, răniţi şi dispăruţi), iar inamicul a avut pierderi de 919 militari morţi şi 387 prizonieri.

La ceas aniversar, Ciprian-Ionuț Trifan, președintele Consiliului Județean Vaslui îi transmite domnului Vasile Adam un sincer „La mulți ani” și să-i dea bunul Dumnezeu să fie sănătos în continuare.

 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button