Home » Sanatate » Au dansat și au donat

Au dansat și au donat

Balul caritabil i-au adus spitalului bârlădean banii necesari modernizării și dotării câtorva secții.

Organizarea celui de-al doilea bal caritabil de către conducerea Spitalului municipal de urgență „Elena Beldiman” Bârlad nu a fost în zadar. Cu aproximativ 100.000 lei obținuți din donațiile participanților la bal, până la finele anului vor fi realizate mai multe lucrări de amenajare, modernizare și chiar renovare a unor secții medicale. Lucrările au început de ceva vreme la Secția medicală.

Vom acorda o atenție sporită secțiilor Obstetrică-Ginecologie, Neonoatologie, Medicală, Boli Infecțioase, Neurologie și Pediatrie. Am început cu Secția medicală. Ca și în celelalte secții menționate, vom moderniza toaletele, vom repara holurile și vom amenaja spații speciale, standardizate, pentru colectarea lenjeriei și a deșeurilor sanitare. La Secția Boli infecțioase va trebui să rezolvăm problema grupului sanitar și avem în vedere renovarea saloanelor din Secția Neurologie”, a declarat ștefan Constantinciu, managerul Spitalului „Elena Beldiman”.

Nici confortul pacienților mai pretențioși nu va fi uitat. Conducerea spitalului intenționează să amenajeze în fiecare secție câte o rezervă cu trei paturi și grup sanitar propriu, cu aparat de climatizare, frigider și televizor. Aceste saloane vor avea un regim special, beneficiarii la cerere trebuind să achite o taxă.

Aceste lucrări se impuneau și prin planul de conformare pe care spitalul bârlădean trebuie să-l îndeplinească pentru obținerea autorizației sanitare de funcționare. „Ne-am asumat acest plan de conformare, care prevede termene și obiective precise ce trebuie respectate și îndeplinite. În caz contrar, efectele negative nu vor putea fi evitate”, a declarat managerul spitalului.

Din cauza slabei finanțări, ștefan Constantinciu nu exclude nici ipoteza unui scenariu sumbru, acela ca secțiile din clădirea fostului Sanatoriu TBC să fie închise. (M.N.)

Balul caritabil i-au adus spitalului bârlădean banii necesari modernizării și dotării câtorva secții. Organizarea celui de-al doilea bal caritabil de către conducerea Spitalului municipal de urgență "Elena Beldiman" Bârlad nu a fost în zadar. Cu aproximativ 100.000 lei obținuți din donațiile participanților la bal, până la finele anului vor fi realizate mai multe lucrări de amenajare, modernizare și chiar renovare a unor secții medicale. Lucrările au început de ceva vreme la Secția medicală. „Vom acorda o atenție sporită secțiilor Obstetrică-Ginecologie, Neonoatologie, Medicală, Boli Infecțioase, Neurologie și Pediatrie. Am început cu Secția medicală. Ca și în celelalte secții menționate, vom moderniza…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile