Home » Justitie » Tânăr acuzat de viol de o minoră de 13 ani

Tânăr acuzat de viol de o minoră de 13 ani

de Marian MOCANU

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Tăcuta, este acuzat că ar fi avut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de doar 13 ani. Totul a ieșit la iveală la circa două săptămâni de la comiterea faptei, când minora a povestit întâmplarea unei prietene, care la rându-i a anunțat părinții fetei. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale desfășoară cercetări la fața locului pentru a verifica sesizarea depusă de tatăl minorei.

Tatăl unei minore în vârstă de 13 ani, din comuna Tăcuta, s-a prezentat, ieri dimineață, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui pentru a sesiza faptul că fiica sa ar fi avut raporturi sexuale cu un tânăr în vârstă de 20 de ani, din aceeași localitate, la îndemnul acestuia.

Totul a ieșit la iveală după mai bine de două săptămâni, atunci când minora a povestit totul unei prietene, care, la rându-i a anunțat părinții fetei.

Minora cu care tânărul din Tăcuta ar fi întreținut relații sexuale.

Minora cu care tânărul din Tăcuta ar fi întreținut relații sexuale.

Conform declarației minorei, aceasta a fost acostată în luna iunie de un tânăr Florin Vizitiu, în vârstă de 20 de ani, care lucrează ca cioban, care i-a propus s-o ducă acasă cu mașina proprie. Pe drum, tânărul a oprit la marginea unei păduri, unde i-a propus minorei să întrețină relații sexuale, lucru pe care fata, de frică, l-a acceptat.

Ulterior, miercuri seara, minora s-a destăinuit unei prietene.

În urma unui control ginecologic efectuat de medicii legiști, aceștia au constatat existența unui act sexual, posibil cu deflorarea victimei.

După depunerea sesizării la poliție, ofițeri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale s-au deplasat la Tăcuta pentru a-l audia pe ciobanul corupător de minore. Aceștia vor să afle circumstanțele în care a avut loc actul sexual, în funcție de aceasta urmând a fi evaluată gravitatea faptei.

În cazul în care nu a fost vorba de consimțământ din partea victimei, se poate vorbi de infracțiunea de act sexual cu un minor. Dacă se constată că victima a fost constrânsă fie prin violență, fie prin amenințări, să întrețină raporturi sexuale, infracțiunea este mult mai gravă, putând fi catalogată ca viol. Indiferent de catalogarea infracțiunii, în cazul în care se confirmă povestea fetei, tânărul de 20 de ani poate primi o condamnare la închisoare.

Din păcate, nu sunt puține cazurile de acest gen, când tinere care sunt de acord să fie conduse acasă de cunoscuți se sfârșesc tragic. Cel mai relevant exemplu în acest sens este cazul de anul trecut, de la Văleni, când o elevă în vârstă de 18 ani a fost violată de nu mai puțin de șapte indivizi, după ce a acceptat propunerea unor cunoscuți de a se urca în mașina acestora.

de Marian MOCANU Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din comuna Tăcuta, este acuzat că ar fi avut raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de doar 13 ani. Totul a ieșit la iveală la circa două săptămâni de la comiterea faptei, când minora a povestit întâmplarea unei prietene, care la rându-i a anunțat părinții fetei. Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale desfășoară cercetări la fața locului pentru a verifica sesizarea depusă de tatăl minorei. Tatăl unei minore în vârstă de 13 ani, din comuna Tăcuta, s-a prezentat, ieri dimineață, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: