Invatamant

Tabără de creație la Valea Siliștei

Centrul rezidențial de la Valea Siliștei, comuna Solești, a găzduit cea de-a patra ediție a Taberei de creație, intitulată “Flori de mai”.

Peste 100 de profesori și elevi au participat la cea de-a patra ediție a Taberei de creație “Flori de mai”, găzduită în acest an de centrul rezidențial de la Valea Siliștei, comuna Solești. Evenimentul face parte dintr-un proiect regional și este trecut în calendarul Ministerului Educației.

Participanții provin de la Liceul tehnologic “Sf. Ecaterina”, Palatul Copiilor și Școala “Mihail Sadoveanu”, din Huși, Școala Gimnazială Zorleni, Cercul Militar, Biblioteca municipală “Stroe Belloescu”, Liceul “Mihai Eminescu”, Școala “Vasile Pârvan”, Liceul “Petru Rareș“ și Școala 8, din Bârlad, Școala Gimnazială Pușcași, Școala 1, Școala 9 “Vasile Alecsandri” și Liceul cu Program Sportiv, din Vaslui, Căminul Cultural Grivița, Școala Gimnazială Solești, Școala gimnazială Bârlălești – comuna Epureni și Căminul Cultural Văleni.

“Și anul acesta Tabăra de creație a fost reușită fiindcă elevii au prezentat lucrări de calitate, în spiritul păstrării tradițiilor și meșteșugurilor populare. Mulțumesc doamnei profesoare Daniela Adam, Consiliului Local Solești și ansamblului folcloric «Soleștenii», care s-au implicat în organizarea activității, atât ca artiști amatori, cât și în arta culinară”, a declarat Costel Adam, directorul Căminului Cultural “Elena Cuza” Solești.

Tabăra s-a desfășurat pe mai multe secțiuni: măști populare, cusături tradiționale, sculptură în lemn, împletituri în sfoară, pictură și icoane.

Tot cu această ocazie, s-a deschis și primul muzeu sătesc din comuna Solești, care se află în fosta școală gimnazială din Valea Siliștei. Tabăra de la Muntenii de Sus a fost organizată cu susținerea “Deliciosului de Vaslui”, Primăriei Solești, Centrului Creației Populare, Inspectoratului Școlar Județean și Asociației “La izvorul tradițiilor”.

Meșterul popular Dan Horgan, coordonatorul celor trei cercuri de meșteșuguri din Bârlad, a fost prezent cu cinci elevi: Elena Cordun (icoane de vatră) și Mirela Cumpănici (icoane pe sticlă), ambele de la cercul “Pe urmele tradiției”, Sebastian Coștoi și Mihail Timofti, ambii cu icoane de vatră de la cercul “Să redăm tradiția!”, care își desfășoară activitatea la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” Bârlad sub egida Asociației Astronomice ,,Sirius” Club UNESCO, și Denisa Damian (icoane pe sticlă), de la cercul “Tradiția încotro?”, care își desfășoară activitatea de doi ani la Cercul Militar.

“Strădania celor cinci elevi a fost recompensată cu mult râvnitul premiu I. Pentru acești minunați copii, tabăra-concurs a fost o pregătire pentru concursurile care vor urma anul acesta”, a declarat Dan Horgan.

Review Overview

User Rating: Be the first one !

Related Articles

Back to top button