Invatamant

O tabără de vis

Au ieșit în natură, au participat la activități sportive și recreative diverse, într-un cuvânt au simțit că e vacanță. 25 de copii s-au întors, marți, din tabăra de vară Myosotis, iar alți 50 urmează să meargă la Popasul Dobrina.

Tabăra de vară Myosotis a devenit deja cunoscută pentru organizarea și ineditul ei. Anul acesta este a XIV-a ediție și totul decurge ca la carte.

În perioada 18 iulie – 1 august, se vor bucura 75 de copii care vor fi organizați în trei serii. Prima serie s-a întors deja marți, după cinci zile minunate. Este vorba de 25 de copii cu dizabilități de la Casa Esme. De trei zile se află în tabără, până pe 27 iulie, alți 25 de copii, de astă dată din mediul rural, iar în perioada 27 iulie – 1 august vor merge la Dobrina 25 de copii din familii nevoiașe. Prin rotație, vor fi prezenți în tabără și cei 35 de voluntari.

Încă de pe 14 iulie, aceștia au instalat corturile și echipamentul și au fost inițiați de către reărezentanții ISU și SMURD Vaslui în vederea acordării primului ajutor, dar și pentru însușirea măsurilor de prevenție în cazul situațiilor de urgență ce pot apărea în tabără.

Tabăra de vară de la Popasul Dobrina este unică în zona noastră tocmai prin ineditul ei. Copiii împreună cu voluntarii se bucură de activități interesante, jocuri de noapte în pădure, ateliere de creație, excursii la obiectivele turistice din zonă, jocuri sportive atractive sau cântece la focul de tabără.

„Echipa managerială va fi prezentă pe tot parcursul taberei de vară Myosotis, pentru o desfășurare cât mai bună dar și pentru coordonarea voluntarilor. Deoarece sunt și copii care urmează un tratament special, în tabără există o cabană unde li se face tratamentul sau, în caz de nevoie, li se acordă primul ajutor de către asistentul medical”, a declarat Mihai Popa, directorul executiv al Asociației „Myosotis” Bârlad.

Tabăra a însemnat și înseamnă prntru copii o bucurie imensă și în egală măsură și pentru părinții lor. Multe familii nevoiașe nu au resurse pentru a-și trimite copiii într-o tabără, cei din mediul rural de asemenea, iar părinții copiilor cu dizabilități nu pot să-i părăsească nici o clipă. Tabăra de la Dobrina, organizată de Myosotis, este cea care le vine în ajutor. Pentru cinci zile, părinții copiilor cu dizabilități au parte de un respiro, dar și de mulțumirea că micuții sunt în siguranță și se simt bine.

Fondurile cu ajutorul cărora a fost posibilă organizarea taberei de la Popasul Dobrina – închis publicului de cinci ani – provin din sponsorizări. Anul acesta, banii au venit și dintr-un proiect finanțat de Mișcarea Cercetașilor din Elveția, în parteneriat cu Asociația Ghizilor din România, în valoare de 6.900 lei.

„Dorim ca tradiția Myosotis să meargă mai departe. Copiii cu dizabilități, copiii săraci, dar și cei din mediul rural, merită să se bucure de câteva zile în natură, dar și în cadrul activităților interactive. Tabăra de vară Myosotis este cea care le poate oferi pe toate acestea”, a mai spus Mihai Popa. (Mihaela NICULESCU)

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

Related Articles

Back to top button