altex
Invatamant

Corigenții, la examen

Sute de elevi vasluieni s-au întâlnit zilele trecute cu disciplinele care le-au dat bătăi de cap în anul școlar care s-a încheiat. Startul a fost dat de liceenii din ultimul an, sperând că vor scăpa de corigențe și vor putea susține examenul de bacalaureat, următorii fiind elevii din clasa a VIII-a.

Elevii mai puțin silitori din clasele terminale, care nu au obținut medii de trecere la sfârșitul anului școlar, la una sau mai multe discipline, au avut parte zilele trecute de emoții, au trecut prin focul corigențelor. Astfel, 546 de elevi vasluieni și-au încercat norocul și cunoștințele în perioada 6 – 7 august, sperând la nota „minune” care ar fi trebuit să le asigure media încheiată la disciplinele restante. Cei care vor fi declarați promovați pot participa, începând cu 18 august, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului, la care în județul Vaslui s-au înscris, deja, aproape 1.300 de candidați. Iar dacă trec și de acest hop, din potențiali repetenți pot deveni studenți cu acte în regulă, dat fiind că o mare parte a universităților va organiza și o a doua sesiune de admitere, tot în toamnă.

A doua sesiune a Bacalaureaului începe pe 18 august, când va avea loc evaluarea competențelor de comunicare la limba română, fiind urmată de evaluarea competențelor într-o limbă de circulație internațională, ce va avea loc pe 19 – 20 august. Ultima probă orală, cea de evaluare a competențelor digitale, este programată în perioada 21 – 22 august. Probele de foc, cele scrise vor avea loc în perioada 25 – 29 august, primele rezultate urmând să fie afișate pe 1 septembrie.

Între 18 și 20 august, vor fi testați, în vederea promovării, corigenții din clasele a VIII-a. Deși au ratat șansa de a participa la Evaluarea Națională, dacă trec de examenele de corigență vor fi considerați absolvenți de gimnaziu și se vor putea înscrie pentru a participa la a treia repartizare din cadrul admiterii la liceu.

Intervalul 1 – 5 septembrie este rezervat, conform calendarului stabilit de Ministerul Educației, definitivării situației școlare a elevilor din învățământul primar, învățământul gimnazial, liceal și profesional (cu excepția celor din clasele terminale), a celor din postliceale și școli de maiștri. (Daniela PORUMB)

test

Related Articles

Back to top button