Școala nr. 10, activități, educație și omenie
Școala „Stroe S. Belloescu” (nr. 10), din Bârlad va desfășura mai multe activități extrașcolare în colaborare cu mai multe instituții și școli din localitate: Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”, Consiliul Local, Casa de Cultură a Sindicatelor, Poliția Municipală, Școala „Episcop Iacov Antonovici”, Școala „Manolache Costache Epureanu”, Școala „Vasile Pârvan”. Totodată, mai colaborează cu școli din Zorleni, Perieni și Coroiești, dar și din județele Galați, Neamț, Hunedoara și Dâmbovița. Elevii de la aceste școli vor desfășura în acest an școlar activități pe teme ecologice („Micii Ecologiști”), educație rutieră („Viața are prioritate”), educație civică („Nu violenței de orice fel” și „Copilărie fără violență”).
Proiectului „Micii Ecologiști” are ca scop promovarea activităților de ecologizare și impactul pozitiv al acestora asupra mediului înconjurător. De asemenea urmărește dezvoltarea imaginației și creativității elevilor în realizarea de postere, afișe și colaje pe această temă. Proiectul „Viața are prioritate” este demarat cu scopul de a familiariza elevii cu regulile de circulație, de a le consolida deprinderi de comportare civilizată pe drumurile publice, în vederea prevenirii accidentelor de circulație în rândul copiilor.
„Nu violenței de orice fel” și „Copilărie fără violență” au fost demarate pentru a-i conștientiza pe elevi că orice fel de violență are repercursiuni grave. Ei trebuie să identifice tipurile de violență și să poată gestiona cazurile conflictuale. De asemenea, copiii trebuie deprinși să-i ajute pe cei cu care soarta nu a fost prea generoară, dovedind dreapta credință, bunătate, omenie și altele, toate acestea fiind valori morale de înaltă ținută.
Elevii școlii „Stroe S. Belloescu” mai sunt angrenați în activități artistice și caritabile. Prin efortul lor sunt ajutați oameni nevoiași. Aceste acitivități sunt susținute și de Asociația „Myosotis” și Asociația „Noi”, ambele din Bârlad.
„Consider că toate activitățile extracurriculare, demarate la nivel de școală, au un impact pozitiv asupra copiilor, dar și a profesorilor și părinților pentru că dă posibilitate acestora să învețe prin joc, prin dans, muzică, cum să fie buni cetățeni”, ne-a declarat Maria Porumb, consilier educativ.
Proiectele sunt coordonate de dascălii Maria Porumb și Agata Palade. În total, la aceste proiecte participă 45 de cadre didactice din toate școlile partenere. (Andrei ARSENE)
Felicitări colegelor de la Șc. nr. 10 pentru activitățile propuse!
va invitam sa fiti alaturi si de unitatile militare din garnizoana Barlad, spre exemplu vineri intre orele 09-11 are loc ZIUA PORTILOR DESCHISE unde va asteptam cu drag!!!!!!!!
Gigioacă, lasă-mă să rămân cu convingerea că militarii sunt luminați la minte … Cel puțin fac diferența între ,,datorită” și ,,din cauză”…
Nu trebuie să cer nimănui voie ca să-mi exprim un punct de vedere.
Succes vineri!
da-mi voie sa ma repet ………….iarasi, ai vorbit cand trebuia sa taci ………..daca stii despre despre ce e vorba!!!, nu mai insista esti depasita de situatie…….
Cum le mai știi tu pe toate, Gigioaca…
Scoala nr. 8din barlad a inceput sa DECADA!!! devine o scoala proasta!
ParintilorLli SE INTERZICE SA INTRE IN SCOALA!!!!si asta datorita unui director razbunator!
Nu domnul director a luat această hotărâre, ci consiliul de administrație. De ce sunteți atât de revoltată, d-na Daria? Vă plăcea aglomerația, hărmălaia de pe holuri de la orele 7.30 și 12? Copiii știu unde sunt sălile de clasă, pot merge singuri.
ai vorbit cand trebuia sa taci ………..daca stii despre despre ce e vorba!!!
Și dacă dvs. considerați că d-l director e un om răzbunător, înseamnă că nu îl cunoașteți deloc…