Școala „N.N Tonitza” Bârlad începe anul cu un festival de top
Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N Tonitza” Bârlad va participa, la acest final de săptămână, la Festivalului Național de teatru, muzică și dans pentru copii și tineret “Neghiniță” de la Bacău.
Școala bârlădeană va participa cu 10 elevi din toate clasele (de la clasa pregătoare până la clasa a VIII-a. Ei vor reprezenta școala la secțiunea „muzică instrumentală” (vioară și pian).
Festivalul a avut o primă etapă la finalul săptămânii trecute, la secțiunea muzică ușoară. Vineri și sâmbătă elevii își vor pune în valoare talentul la secțiunile artă dramatică, muzică instrumentală (pian, vioară și chitară) și dans (clasic și modern).
Din Bârlad vor concura la vioară Ioan Drestaru (clasa I) și Cătălina Bordeianu (clasa a VI-a). Ei vor interpreta piesele: „Mazurka” de Natalia Baklanova, respectiv Czardas de Vitorio Monti. Copiii vor fi însoțiți de profesorul Andrei Dorel.
La pian, Școala de Muzică și Arte Plastice „N.N Tonitza” Bârlad va avea opt concurenți: Eduard Botez (clasa pregătitoare) care va concura cu piesa „Visul păpușii” de Theodor Oesten, Ionuț Gabi Cozmincă (clasa a V-a) cu „Toco – Toccatina” de Paul Constantinescu, Alexandra Drestaru (clasa a IV-a) cu „Rondo” de Friedrich Kuhlau, Gheorghe Gheorghiu (clasa a IV-a) cu „Mișcare liberă” de Nakada, Maria Căpriță (clasa a VI-a)cu „Impromptu Op.90 No 4” de Franz Schubert, Paula Căpriță (clasa a VIII-a) cu „Nocturnă Op.9 No 2” de Frederic Chopin, Raluca Toma (clasa a V-a) cu „Vals în Re minor” – Frederic Chopin. Aceștia lucrează sub îndrumarea profesorilor Mihail Manciu, Ancuța Oancă și Emilia Mocanu care îi vor și însoți la festival.
„Avem elevi talentați și profesori care se preocupă. În fiecare an am obținut premii, ceea ce ne situează la nivelul marilor licee de profil. Anul trecut am obținut trofeul prin Cătălina Bordeianu”, ne-a declarat Mihai Mintută, directorul școlii N.N. Tonitza.
La concurs va participa și Ana-Maria Liu Jin Xi cu piesa „Vals No 19 în La minor” de Frederic Chopin. Ea este elevă a Școlii generale George Tutoveanu (nr. 11), Bârlad, dar sub atenta îndrumare a profesorul de pian Mihail Manciu.
Pentru acest an s-au înscris 600 de concurenți din 16 județe ale țării: Argeș, Bacău, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Galați, Iați, Ilfov, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea, precum și din Chișinău, Republica Moldova. (Andrei ARSENE)
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=B6J57c3P7q8&w=560&h=315]