Home » Social » Ajutor de minimis pentru apicultorii afectați de vreme

Ajutor de minimis pentru apicultorii afectați de vreme

La finele anului trecut, a fost aprobată o hotărâre de guvern ce vine în sprijinul unui număr de 303 apicultori din județul Vaslui, profund afectați de condițiile hidrometeorologice nefavorabile din perioada mai – iulie 2014. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a venit în ajutorul crescătorilor de albine, promovând ideea acordării unui ajutor de minimis pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare efectuate cu achiziția de hrană necesară efectivelor de albine, respectiv zahăr, biostimulatori sau suplimente nutritive. În baza Hotărârii Guvernului 867/2014, s-a stabilit un ajutor de minimis în valoare de 4 lei pentru fiecare familie de albine (pentru o stupină de până la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

La finele anului trecut, a fost aprobată o hotărâre de guvern ce vine în sprijinul unui număr de 303 apicultori din județul Vaslui, profund afectați de condițiile hidrometeorologice nefavorabile din perioada mai – iulie 2014.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a venit în ajutorul crescătorilor de albine, promovând ideea acordării unui ajutor de minimis pentru acoperirea cheltuielilor suplimentare efectuate cu achiziția de hrană necesară efectivelor de albine, respectiv zahăr, biostimulatori sau suplimente nutritive. În baza Hotărârii Guvernului 867/2014, s-a stabilit un ajutor de minimis în valoare de 4 lei pentru fiecare familie de albine (pentru o stupină de până la 75 de familii) și de 7,5 lei pentru fiecare familie de albine în cazul stupinelor cu peste 75 de familii. Apicultorii cu probleme au depus cereri pentru acordarea ajutorului menționat și după verificarea documentelor depuse, Direcția pentru Agricultură Județeană Vaslui le-a acordat crescătorilor de albine suma de 214.004 lei. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile