Home » Social » Retospectivă culturală

Retospectivă culturală

Anul 2014 a fost unul foarte bogat din punct de vedere cultural, iar ceea ce este îmbucurător este fapul că vasluienii au răspuns pozitiv evenimentelor, fiind prezenți în număr foarte mare. Muzica, teatrul, literatura, pictura, dansul, toate și-au făcut loc anul acesta, în județ.

Roxana NĂSTASĂ

Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a fost gazda a numeroase evenimente culturale, concursuri și lansări de carte. Începând cu „Lectura în parc”, care a avut un mare succes și terminând cu “Bătălia cărților”, Biblioteca a oferit publicului vasluian bucuria de a participa la o multitudine de evenimente. Conferințe pe diverse teme, simpozioane, teatru radiofonic, workshop-uri, toate s-au întâmplat în 2014.

Vasluienii au avut parte și de muzică, participând la Festivalul tradiție “Constelația necunoscută”, concerte organizate cu ocazia Zilelor Culturale ale Municipiului Vaslui unde au fost invitați artiști cunoscuți și alte diverse spectacole de muzică ușoară cât și populară ce s-au desfășurat fie la Teatrul de Vară, fie în Centrul Civic, fie la Casa de Cultură, fie în Parcul Copou. Nici dansul n-a lipsit, Concursul “Prietenia” premiind, ca de fiecare dată, cei mai buni dansatori.

Fiecare zi importantă a fost, așadar, marcată la Vaslui, anul acesta. Ziua Copilului nu a trecut neobservată și nicio altă zi de importanță pentru cetățeni, mereu fiind organizată câte o activitate care să bucure sufletele amatorilor de astfel de momente.

Cel mai important moment a fost, însă, fără îndoială, Festivalul de Umor “Constantin Tănase”, festival de care vasluienii nu s-au bucurat în 2013 și n-o vor face nici în 2015, pentru că are loc odată la doi ani. Acest festival a adunat oameni de cultură importanți, din mai multe colțuri ale țării, printre care actori, caricaturiști, pictori, scriitori, oamenii care au oferit vasluienilor momente de excepție. Timp de opt zile au fost piese de teatru jucate de teatre profesioniste, expoziții de caricatură, teatru radiofonic, spectacole pentru cei mici și tot felul de momente culturale dintre cele mai diverse.

Anul nu putea să se încheie fără Festivalul de Datini și Obiceiuri amintind vasluienilor că, în județ, tradițiile privind sărbătorile de iarnă, încă își mai găsesc locul. N-au lipsit nici concertele de colinde și spectacolele pentru copii și cu copii, care au adus zâmbete.

Anul 2014 a fost, așadar, din punct de vedere cultural, un an cu de toate, un an cum sperăm să fie și cei ce urmează.

Anul 2014 a fost unul foarte bogat din punct de vedere cultural, iar ceea ce este îmbucurător este fapul că vasluienii au răspuns pozitiv evenimentelor, fiind prezenți în număr foarte mare. Muzica, teatrul, literatura, pictura, dansul, toate și-au făcut loc anul acesta, în județ. Roxana NĂSTASĂ Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a fost gazda a numeroase evenimente culturale, concursuri și lansări de carte. Începând cu „Lectura în parc”, care a avut un mare succes și terminând cu “Bătălia cărților”, Biblioteca a oferit publicului vasluian bucuria de a participa la o multitudine de evenimente. Conferințe pe diverse teme, simpozioane, teatru…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: