Home » Administratie » Autoritățile din Vaslui vor pământul MApN

Autoritățile din Vaslui vor pământul MApN

Din cauză că municipiul Vaslui este la granița cu Republica Moldova, respectiv aproape de Rusia, visul autorităților locale și județene de a prelua terenul pe care se află unitatea militară din zona Cartier a municipiului Vaslui rămâne în continuarea irealizabil.

Se intervine an de an la nivelul Ministrerului Apărării Naționale, pentru a se transfera spațiul unității militare în patrimoniul Consiliului Local Vaslui, dar de fiecare dată se obțin tegiversări și amânări. În timp ce consilierii locali vor să vadă acolo un centru medico-social pentru bătrâni și locuințe ANL, MApN este foarte tranșant: fosta unitate militră din orașul Vaslui este un punct de interes NATO, iar transferul acestui spațiu nu se poate realiza. Problema nu este că nu se permite transferul, ci aceea că MapN nu pune în funcțiune unitatea, pentru ca această să servească unor interese militare strategice.

De asemenea, Consiliul Județean Vaslui se chinuie de ani de zile să preia în administrare terenul (32 de hectare) pe care funcționează în prezent poligonul de trageri al MApN, aflat la limita dintre municipiul Vaslui și comuna Muntenii de Sus. Intenția CJ Vaslui este de a construi acolo un parc agro-industrial. De acestă dată, problemele nu țin de piedici de natură militar-strategică, ci de o serie de disensiuni create de aplicarea prevederile Legii 165/2013, privind inventarierea terenurilor agricole. (Bogdan RUSU)

Din cauză că municipiul Vaslui este la granița cu Republica Moldova, respectiv aproape de Rusia, visul autorităților locale și județene de a prelua terenul pe care se află unitatea militară din zona Cartier a municipiului Vaslui rămâne în continuarea irealizabil. Se intervine an de an la nivelul Ministrerului Apărării Naționale, pentru a se transfera spațiul unității militare în patrimoniul Consiliului Local Vaslui, dar de fiecare dată se obțin tegiversări și amânări. În timp ce consilierii locali vor să vadă acolo un centru medico-social pentru bătrâni și locuințe ANL, MApN este foarte tranșant: fosta unitate militră din orașul Vaslui este un…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. fantastic in Vaslui exista un cartier care se numeste CARTIER

%d blogeri au apreciat: