Home » National » Tinerii, incapabili sa-si faca o familie

Tinerii, incapabili sa-si faca o familie

Tot mai mulți tineri români nu sunt capabili să-și întemeieze o familie și să se mute la casa lor, fie că este vorba de chirie, fie de o locuință cumpărată prin credit.

Numărul tinerilor români cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani care locuiesc cu părinții a crescut din 2008 până în 2012, arată cifrele oficiale publicate într-un raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Pe categoria de vârstă 18-24 de ani, procentul tinerilor care locuiesc în aceeași casă sau apartament cu părinții a avansat de la 85,4%, în anul 2008, la 86%, în 2010, pentru a ajunge până la 87,8%, în anul 2012. Altfel spus, aproape nouă din zece tineri români cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani locuiesc cu părinții.

Creșterea a fost cu mult mai accentuată în cazul categoriei de vârstă 25-34 de ani. Dacă în 2008 37,4% dintre pesoanele din această categorie de vârstă împărțeau aceeași locuință cu părinții lor, în 2010 ponderea ajunsese la 40,9%. O creștere și mai accentuată a avut loc în cei doi ani care au urmat, astfel încât, în 2012, procentul crescuse până la 44,4%, conform cifrelor centralizate de Eurostat.

De altfel, acesta trendul de creștere a ponderii tinerilor care locuiesc cu părinții a fost observat la nivelul întregii Uniuni Europene. La nivelul UE, procentul tinerilor adulți (persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani) care locuiesc cu părinii a crescut ușor, între anii 2005-2012, de la 47,2% la 48,2%. „Trecerea de la copilărie la maturitate este însoțită de multe alegeri în viață, precum părăsirea casei părintești. Decizia de a locui pe cont propriu poate fi influențată de câțiva factori. Dificultățile în asigurarea un loc de muncă permanent full-time sau lipsa unui venit suficient, precum și problemele de familie îi pot determina pe tinerii adulți de a continua să locuiască împreună cu părinții”, comentează autorii raportului citat.

Sursa; money.ro

Tot mai mulți tineri români nu sunt capabili să-și întemeieze o familie și să se mute la casa lor, fie că este vorba de chirie, fie de o locuință cumpărată prin credit. Numărul tinerilor români cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani care locuiesc cu părinții a crescut din 2008 până în 2012, arată cifrele oficiale publicate într-un raport al Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. Pe categoria de vârstă 18-24 de ani, procentul tinerilor care locuiesc în aceeași casă sau apartament cu părinții a avansat de la 85,4%, în anul 2008, la 86%, în 2010, pentru…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

(Publicitate) Echipamente și soluții profesionale pentru curățenie

De fiecare dată când plănuim o curățenie în detaliu, ...

Elena Ionescu, detalii despre divorțul de soțul ei, după ce acesta a apărut alături de fosta iubită. “Am văzut imaginile din presă”

Elena Ionescu, finalista de la Survivor România, a divorțat ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor, Capricornii scapă de obstacole

Horoscop 27 mai 2020 – Citește previziunile pentru toate ...