Home » Administratie » Centru socio-cultural pentru bătrânii din Bârlad

Centru socio-cultural pentru bătrânii din Bârlad

Până la sfârșitul anului, persoanele vârstnice vor avea un loc special amenajat pentru a socializa și a-și petrece timpul liber, dar și pentru a primi consiliere psihologică, juridică, dar și asistență medicală.

Bătrânii singuri, neajutorați, care se simt marginalizați de rude și chiar de societate, vor avea, din acest an, ocazia de a-și petrece restul zilelor într-un mod care să le aducă un plus de senin în suflet. Acest lucru se va întâmpla după ce la Bârlad va lua ființă Centrul socio-cultural al persoanelor vârstnice.

centrala_centru_batrani2Centrul va fi amenajat de primăria locală într-un spațiu în care a funcționat, înainte de ’89 o centrală termică, situat în zona Stadion, pe strada Nicolae Tonitza.

La sfârșitul lunii trecute, consilierii bârlădeni au aprobat realizarea documentației tehnice necesară demarării acestei investiții.

Centrul socio-cultural al persoanelor vârstnice le va oferi celor care îl vor frecventa consiliere psihologică, juridică, socială, suport moral și emoțional, asistență medicală și socială, fie individuală, fie de grup. Aici, bătrânii vor avea parte și de un ambient corespunzător petrecerii timpului liber.

Valoarea totală a investiției va fi cunoscută abia după finalizarea expertizei tehnice, însă calculele estimative făcute de serviciile de specialitate din cadrul primăriei arată că suma poate fi suportată de bugetul local din acest an. (Ionuț RUSU)

Până la sfârșitul anului, persoanele vârstnice vor avea un loc special amenajat pentru a socializa și a-și petrece timpul liber, dar și pentru a primi consiliere psihologică, juridică, dar și asistență medicală. Bătrânii singuri, neajutorați, care se simt marginalizați de rude și chiar de societate, vor avea, din acest an, ocazia de a-și petrece restul zilelor într-un mod care să le aducă un plus de senin în suflet. Acest lucru se va întâmpla după ce la Bârlad va lua ființă Centrul socio-cultural al persoanelor vârstnice. Centrul va fi amenajat de primăria locală într-un spațiu în care a funcționat, înainte de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: