Home » Sanatate » Goană prin troiene pentru afecțiuni banale

Goană prin troiene pentru afecțiuni banale

În ultima perioadă, din cauza drumurilor greu practicabile, ambulanțele ajung cu întârziere la solicitări. Din păcate, sunt tot mai dese cazurile în care ambulanțierii înfruntă troiene de zăpadă pentru a ajunge la pacienți care sună la urgențe, dar au de fapt afecțiuni banale, simptome imaginare sau au consumat băuturi alcoolice.

Reprezentanții Seviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui spun că s-au înregistrat mai multe situații în care mașinilie SAJ au rămas blocate în nămeți în timpul unor misiuni.

„Pe drumurile din întreg județul se circulă foarte dificil, în condiții de iarnă. S-a întâmplat ca ambulanțele să rămână blocate și să aibă nevoie de sprijin. Facem tot posibilul să ajungem la toate solicitările, în condițiile în care timpii de misiune au crescut”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Ea a atras atenția că o problemă cu care instituția se confruntă în această perioadă este aceea a persoanelor care exagerează solicitând salvările sau invocă simptome imaginare pentru a fi sigure că ambulanțele le vor transporta la spitale.

„Se întâmplă ca după misiuni foarte dificile, după kilometri întregi prin zăpadă, echipajele noastre să constate că persoane care spuneau că se află în stare foarte gravă au de fapt afecțiuni banale. Îi rugăm pe toți cei care au tendința de a exagera atunci când fac solicitarea să dea dovadă de corectitudine și să se gândească la faptul că poate cineva apropiat lor se află cu adevărat într-o situație gravă și are nevoie de ajutor, iar ambulanța ar putea să nu ajungă în timp optim pentru că este blocată la o intervenție care nu reprezintă o urgență”, a mai spus Aurora Popa, managerul SAJ Vaslui. (Roxana NĂSTASĂ)

În ultima perioadă, din cauza drumurilor greu practicabile, ambulanțele ajung cu întârziere la solicitări. Din păcate, sunt tot mai dese cazurile în care ambulanțierii înfruntă troiene de zăpadă pentru a ajunge la pacienți care sună la urgențe, dar au de fapt afecțiuni banale, simptome imaginare sau au consumat băuturi alcoolice. Reprezentanții Seviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui spun că s-au înregistrat mai multe situații în care mașinilie SAJ au rămas blocate în nămeți în timpul unor misiuni. „Pe drumurile din întreg județul se circulă foarte dificil, în condiții de iarnă. S-a întâmplat ca ambulanțele să rămână blocate și să aibă…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: