Acoperișurile blocurilor din Bârlad, construite ilegal
În ciuda faptului că s-a constatat că niciun acoperiș de bloc din Bârlad nu are autorizație de construcție, nu se face nimic pentru îndreptarea acestei situații. Fiind construite fără girul unui specialist, oricând trecătorii se pot trezi cu un acoperiș în cap.
Toate șarpantele ridicate pe blocurile din Bârlad sunt ilegale, niciunul neavând autorizație de construcție. Aceasta este concluzia la care a ajuns Poliția Locală, în urma verificării timp de patru luni a situației acoperișurilor blocurilor.
Ca urmare a pagubelor produse de căderea acoperișurilor în anii trecuți, fie pe timpul verii, fie iarna, din cauza viscolului, Prefectura Vaslui a hotărât în 2012 ca primăriile să se ocupe de inventarierea acoperișurilor și stabilirea modului în care au fost construite. La Bârlad, primăria a solicitat Poliției Locale să se ocupe de inventarierea acoperișurilor.
„Poliția Locală Bârlad a transmis o notă de informare către primărie, în care a prezentat situația reală și pericolul public pe care aceste acoperișuri îl prezintă. Până aici a fost misiunea noastră. Mai departe nu ne putem implica nici măcar în aplicarea de amenzi”, a declarat Vasile Rădoi, director executiv al Poliției Locale Bârlad.
Acesta a mai spus că Poliția Locală a făcut verificări doar pe linia inspecției în construcții, atribuție pe care o au de ceva vreme și a lăsat să se înțeleagă că primăria este cea care trebuie să demoleze construcțiile ilegale și să ia măsurile coercitive.
Legea 50/1991 prevede anumite norme ce trebuie îndeplinite pentru ca un acoperiș să fie autorizat. La Bârlad, din lipsă de bani, locatarii au apelat la tot felul de persoane mai mult sau mai puțin calificate pentru a le construi sau repara acoperișul de pe bloc. Proprietarii ar trebui acum să intre în legalitate, dar cum deocamdată nu există nicio sancțiune pentru cei cărora le-ar putea zbura acoperișul la o rafală mai puternică de vânt, este clar că lucrurile nu se vor schimba prea curând. Pe de altă parte, punerea în legalitate a acestor construcții (acoperișuri) necesită nu doar timp, ci și bani pentru proiect și pentru construcția în sine. Este o problemă delicată, pe care primăria va trebui să o gestioneze într-un fel, de vreme ce Prefectura rămâne fermă pe poziție.
Cum va proceda nu am aflat, pentru că până la încheierea ediției, Sorin Gliga, arhitectul- șef al primăriei nu a putut fi contactat. (Mihaela NICULESCU)
Daca politia locala a ajuns la concluzia asta inseamna ca cei aflati la conducere trebuie dati afara imediat 🙂 pacat ca prostia nu doare…
Uita ca eu am autorizație de construcție pentru acoperiș cu proiect si absolut tot ce trebuie. Blocul este D5 din str. Aleea Parc nr. 29. !
nu este adevarat ca nu are nimeni autorizatie-eu am!!
De ce nu s-a implicat de la inceput primaria, să le facă toate la fel, sau chiar mansarde? Să fi pus pe toti locatarii la plată, nu numai fraierii de la etj 4. Ce era să faca şi oamenii daca le ploua in casă?
Pai ce sa faca oamenii sarmani daca le ploua in case? Si-au facut acoperisuri, normal. De unde sa dea cate 30-40 mil pentru proiect si autorizatie?
Daca politia locala se ocupa de acoperisurile blocurilor, atunci inseamna ca administratorii de blocuri trebuie sa iasa la patrula, sa prinda hoti, sa faca circulatie rutiera , etc, etc! Halal!
dezapeziti trotuarele si strazile de gheata ! faceti strazile din oras ,canalizarile conductele de apa ruginite care ne imbolnavesc , exterminati hotii si clanurile de tigani care terorizeaza populatia judetului , verificati soferi bautiin traffic care nu respecta regulile primare de circulatie rutiere , vinderea ilegala de droguri elevilor in licee a tigarilor de contraband si ar mai fi multe de spus………………………………………………………………………………………………………………..
Jos cu ele sa fie reconstruite de o singura firma -CC- toate sa fie la fel cu cate 5 turnulete
arunc in aer blocul daca daramati acoperius sa mor !!!!doar incercati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!