Home » Social » Pe ce cheltuie vasluienii banii – Mâncare, utilități și taxe – 95% din venituri

Pe ce cheltuie vasluienii banii – Mâncare, utilități și taxe – 95% din venituri

În anul care tocmai s-a încheiat, veniturile medii ale unei gospodării din județul Vaslui, în care există doi salariați, au fost de aproximativ 2.400 lei, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS). Ancheta bugetelor de familie arată că peste 2.290 de lei s-au dus pe achiziția de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.)

Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc. dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populației (doar 1,1%). Nivelul mediu lunar al cheltuielilor este mai mare în mediul urban față de rural cu 447 lei, din care consumul alimentar reprezintă 40 lei.

Produsele alimentare și băuturile nealcoolice au deținut 39,2% din consumul gospodăriilor. O componentă a consumului, cu pondere relativ mare în cheltuieli (20,2%), este legată de locuință. În cadrul cheltuielilor cu locuința, cea mai mare pondere a deținut-o cheltuielile necesare funcționării și încălzirii locuinței (16,0%). La polul opus s-au situat cheltuielile efectuate de gospodării pentru hoteluri, cafenele și restaurante (1,0%) și cele pentru educație (0,3%). (Ionuț RUSU)

În anul care tocmai s-a încheiat, veniturile medii ale unei gospodării din județul Vaslui, în care există doi salariați, au fost de aproximativ 2.400 lei, potrivit datelor furnizate de Institutul Național de Statistică (INS). Ancheta bugetelor de familie arată că peste 2.290 de lei s-au dus pe achiziția de bunuri alimentare, nealimentare, servicii și transferurile către administrația publică și privată și către bugetele asigurărilor sociale, sub forma impozitelor, contribuțiilor, cotizațiilor, precum și acoperirea unor nevoi legate de producția gospodăriei (hrana animalelor și păsărilor, plata muncii pentru producția gospodăriei, produse pentru însămânțat, servicii veterinare etc.) Cheltuielile pentru investiții, destinate pentru cumpărarea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: