Home » Business » Cel mai puternic comerciant român, lanțul de magazine Succes, și-a cerut insolvența

Cel mai puternic comerciant român, lanțul de magazine Succes, și-a cerut insolvența

Antreprenorul gorjean Nicolae Sarcină a cerut săptămâna trecută insolvența grupului Succes care are activități în mai multe domenii, printre care retail, producție de carne, prelucrarea lemnului și comerț cu carburanți. Grupul, cu afaceri totale de 350 mil. euro în 2013 și cu peste 1.600 de salariați, va primi o sentință pe 27 ianuarie.

Componenta de retail alimentar, respectiv magazinele Succes, este cea mai importantă în grup, contribuind cu 70% la cifra de afaceri, potrivit ultimelor date ZF.

În acest context, lanțurile Mega Image și Profi se află în negocieri pentru preluarea unora dintre magazinele  retailerului român Succes, controlat de omul de afaceri gorjean potrivit mai multor surse din piață. Mega Image este interesat de unitățile din București în timp ce Profi analizează atât magazinele din Capitală cât și cele din provincie. Rețeaua Succes este cel mai puternic retailer cu acționariat român din comerțul local, cu peste 150 de magazine în nouă județe și București.

Potrivit presei locale, omul de afaceri gorjean este de asemenea anchetat pentru evaziune fiscală.

Sursa: zf.ro

Antreprenorul gorjean Nicolae Sarcină a cerut săptămâna trecută insolvența grupului Succes care are activități în mai multe domenii, printre care retail, producție de carne, prelucrarea lemnului și comerț cu carburanți. Grupul, cu afaceri totale de 350 mil. euro în 2013 și cu peste 1.600 de salariați, va primi o sentință pe 27 ianuarie. Componenta de retail alimentar, respectiv magazinele Succes, este cea mai importantă în grup, contribuind cu 70% la cifra de afaceri, potrivit ultimelor date ZF. În acest context, lanțurile Mega Image și Profi se află în negocieri pentru preluarea unora dintre magazinele  retailerului român Succes, controlat de omul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile