Home » Social » Sală de rugăciune pentru diverse confesiuni la spitalul bârlădean

Sală de rugăciune pentru diverse confesiuni la spitalul bârlădean

La Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a fost pus la dispoziția pacienților un multiconfesional. Practic, este o sală de reculegere și rugăciune creat în special pentru pentru pacienții de alte confesiuni religioase. Locul de rugăciune se află chiar la intrarea principală în spital, la parter, înainte de holul cu lift. Prezența acestui spațiu este una dintre condițiile pe care spitalul trebuie să le îndeplinească pentru a fi acreditat.

Comisia de evaluare, care a stat o săptămână, în decembrie, la spitalul bârlădean, a verificat și dacă există un spațiu de rugăciune pentru alte confesiuni. Pentru că nu exista, a fost imediat reperat un spațiu pentru ca evaluatorii să nu aibă nimic de obiectat. Locul de rugăciune funcționează, deocamdată teoretic, în camera unde își desfășura activitatea cabinetul IT. Acesta a fost mutat temporar la biblioteca spitalului, urmând ca în cel mai scurt timp să i se găsească un spațiu adecvat care să fie corespunzător amenajat.

Cabinetul IT nu era încă amenajat conform normelor, de aceea a fost relativ ușor să alocăm spațiul pentru rugăciune. Ne-am conformat cererilor de acreditare. Nu este nimic în încăpere. Pacienții de altă confesiune decât cea creștin-ortodoxă trebuie să vină cu obiectele de cult și să se roage”, a declarat Cezar Aionițoaie, șeful Serviciului Administrativ.

Deși spațiul de rugăciune multifuncțional, care este menționat în nomenclator, funcționează de trei săptămâni, deocamdată nu a fost folosit de nici un pacient. Cheia se află la Cezar Aionițoaie, și așa cum scrie și pe afișul lipit pe ușa încăperii respective, orice pacient care dorește, trebuie să apeleze la acesta pentru a intra să se roage în tihnă.

În vreme ce icoanele sunt scoase din școli, în spitale se înființează spații de rugăciune pentru alte confesiuni decât cea ortodoxă, după un model, se pare, spaniol. (Mihaela NICULESCU)

La Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a fost pus la dispoziția pacienților un multiconfesional. Practic, este o sală de reculegere și rugăciune creat în special pentru pentru pacienții de alte confesiuni religioase. Locul de rugăciune se află chiar la intrarea principală în spital, la parter, înainte de holul cu lift. Prezența acestui spațiu este una dintre condițiile pe care spitalul trebuie să le îndeplinească pentru a fi acreditat. Comisia de evaluare, care a stat o săptămână, în decembrie, la spitalul bârlădean, a verificat și dacă există un spațiu de rugăciune pentru alte confesiuni. Pentru că nu exista, a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile