Home » National » Britanicii, despre Halep: "Are o istorie a retragerilor înainte de un Grand Slam"

Britanicii, despre Halep: "Are o istorie a retragerilor înainte de un Grand Slam"

Site-ul britanic de specialitate live-tennis.com a scris, marți, că Simona Halep are o istorie a meciurilor pierdute „devreme” sau a retragerilor de la turneele care preced un Grand Slam, după ce ocupanta locului 3 mondial a declarat forfait la Sydney din cauza unei infecții gastrointestinale.

„În ciuda problemelor de sănătate, Halep – care are mai degrabă o istorie a meciurilor pierdute devreme sau a retragerilor la evenimentele care preced un Grand Slam – este încrezătoare că va fi bine la Australian Open, competiție ce începe luni, la Melbourne. Ea are câteva meciuri câștigate în 2015, la Shenzen, deși nu în fața celei mai înalte opoziții. Halep a întâlnit o singură jucătoare din Top 50 în drumul spre titlu, pe Timea Bacsinszky, locul 47 WTA”, a notat sursa citată.

Nu este pentru prima dată când Halep este în atenția presei internaționale pentru faptul că se retrage înaintea unor competiții importante. La începutul lunii octombrie 2014, L’Equipe a criticat decizia româncei de părăsi China Open după ce a acces în sferturile de finală, precizând că ea este la al treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important și ar trebui stabilit dacă este doar o coincidență.

„Este a treia oară când Simona Halep ia o astfel de decizie: a declarat forfait la Roma după victoria din primul meci cu Madison Keys și și-a făcut de asemenea bagajele la ‘s-Hertogenbosch, abandonând în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros și în semifinalele la Wimbledon. Rămâne ca adversarele ei, dar și organizatorii de turnee și WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decât coincidențe”, a notat L’Equipe, la 2 octombrie, făcând referire la faptul că pentru Halep urma din nou o competiție foarte importantă, Turneul Campioanelor de la Singapore, unde a jucat finala.

Jucătoarea din Constanța era atunci pe locul 2 WTA și cap de serie numărul 2 și a părăsit China Open din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă. Halep jucase un meci de simplu de peste două ore și jumătate, pe care l-a câștigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în fața sportivei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open. În sferturi, Halep ar fi trebuit să evolueze cu Ana Ivanovici din Serbia, care s-a calificat direct în semifinale în urma forfait-ului româncei.

Câștigătoarea sâmbătă la Shenzhen, Simona Halep, cap de serie numărul unu și locul 3 WTA, s-a retras din turneul de categorie Premier de la Sydney, din cauza unei infecții gastrointestinale, dar va fi aptă pentru Australian Open, care va începe săptămâna viitoare.

Halep, direct acceptată în turul doi la Sydney, ar fi trebuit să o întâlnească, marți, pe Karolina Pliskova (Cehia), poziția 22 în ierarhia mondială, dar a fost înlocuită pe tabloul turneului de Nicole Gibbs (SUA). Pliskova a învins-o pe Gibbs, scor 6-0, 6-0.

La ediția de anul trecut a turneului australian, Halep a fost eliminată în primul tur.

Tot la Sydney, daneza Caroline Wozniacki, locul 8 WTA și cap de serie numărul 4, a abandonat, luni, partida din primul tur, cu Barbora Zahlavova Styrcova, după ce jucătoarea din Cehia a câștigat primul set cu 6-4, iar scorul în setul secund era 1-1. Wozniacki, finalistă săptămâna trecută la Auckland, a acuzat probleme la încheietura mâinii stângi.

Alte două favorite din Top 10 WTA, poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 și cap de serie numărul 3, și rusoiaca Ekaterina Makarova, locul 10 WTA și cap de serie numărul 6, au câștigat câte un meci, fiind apoi eliminate, marți, în turul doi.

Singura sportivă din cele șase jucătoare din Top 10 WTA care a ajuns în turul 3 (sferuri) este Petra Kvitova din Cehia, locul 4 WTA și cap de serie numărul 2. La fel ca Halep, Kvitova a intrat direct în turul doi al turneului de la Sydney.

Sportiva germană Angelique Kerber, locul 9 WTA și cap de serie 5, joacă la ora transmiterii acestei știri în turul 2 al competiției, cu rusoaica Daria Gavrilova.

Sursa: prosport.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: