Home » Invatamant » Talentații de la "Tonitza", inspirație pentru Grădinția 9

Talentații de la "Tonitza", inspirație pentru Grădinția 9

Mâine, copiii de la Grădinița nr. 9 din Bârlad vor avea oaspeți. Copiii de la Școala de Muzică și Arte Plastice din Bârlad vor susține un spectacol deosebit cu ocazia zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, manifestare ce se înscrie în cadrul activității de prezentare a ofertei educaționale a Școlii „Nicolae Tonitza”.

Elevii talentați vor cânta la diferite instrumente, iar copiii de la grădiniță le vor mulțumi prin cântece și poezii dedicate aniversării poetului.

Ca în fiecare an, unitățile școlare din zona noastră, respectiv școala nr. 8, școala nr. 9 și școala de Muzică și Arte Plastice își vor prezenta oferta educațională prin intermediul învățătorilor. Anul acesta, activitatea a coincis cu aniversarea a 165 de ani de la nașterea poetului neamului”, a declarat Anișoara Munteanu, directoarea Grădiniței nr. 9 din Bârlad.

La activitate au participat și profesori de muzică ai școlii „N.N. Tonitza”.

Din experiența anilor trecuți, cei mai mulți părinți ai copiilor de la Grădinița nr. 9 aleg să-și înscrie copiii la școala nr. 8 „Iacov Antonovici”, dar suficient de mulți optează și pentru școala nr. 9 „Manolache Costache Epureanu”. Anual, doar 3-4 copii sunt admiși în urma concursului de aptitudini la școala de Muzică și Arte Plastice din Bârlad.

Muzica și ritmul fac parte integrantă din activitățile pe care educatorii le desfășoară la grupă. Nu toți copiii au talent la desen sau să cânte la un instrument muzical, dar cei care au asemenea aptitudini se remarcă din timpul grădiniței și apoi și le dezvoltă în cadrul școlii de specialitate”, a mai spus Anișoara Munteanu. (Mihaela NICULESCU)

Mâine, copiii de la Grădinița nr. 9 din Bârlad vor avea oaspeți. Copiii de la Școala de Muzică și Arte Plastice din Bârlad vor susține un spectacol deosebit cu ocazia zilei de naștere a poetului Mihai Eminescu, manifestare ce se înscrie în cadrul activității de prezentare a ofertei educaționale a Școlii „Nicolae Tonitza”. Elevii talentați vor cânta la diferite instrumente, iar copiii de la grădiniță le vor mulțumi prin cântece și poezii dedicate aniversării poetului. „Ca în fiecare an, unitățile școlare din zona noastră, respectiv școala nr. 8, școala nr. 9 și școala de Muzică și Arte Plastice își vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile