Home » Social » Anul Nou pe rit vechi, la Slobozia

Anul Nou pe rit vechi, la Slobozia

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, mii de ortodocși de rit vechi din județul Vaslui au sărbătorit Anul Nou. Pe lângă faptul că au sărbătorit intrarea în noul an, sătenii din Solobozia au avut un alt prilej de bucurie: oaspeții.

Alături de ei, în noaptea dintre ani, au fost prezenți toată conducerea județului Vaslui, printre invitați aflându-se Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, vicepreședintele CJ, Andrei Puică, prefectul județului și Mircea Gologan, subprefectul județului. De asemenea, la eveniment au fost prezenți primari și directori de deconcentrate. Ortodocșii de rit vechi țin sărbătorile după calendarul iulian, potrivit căruia doar Paștele se serbează odată cu ortodocșii de rit nou. Majoritatea creștinilor ortodocși de rit vechi sunt concentrați în localități precum Dragomirești, Vladia, Belzeni, Doagele, Tulești și Slobozia (comuna Gârceni).

În noaptea de 13 spre 14 ianuarie, mii de ortodocși de rit vechi din județul Vaslui au sărbătorit Anul Nou. Pe lângă faptul că au sărbătorit intrarea în noul an, sătenii din Solobozia au avut un alt prilej de bucurie: oaspeții. Alături de ei, în noaptea dintre ani, au fost prezenți toată conducerea județului Vaslui, printre invitați aflându-se Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Vasile Mihalachi, vicepreședintele CJ, Andrei Puică, prefectul județului și Mircea Gologan, subprefectul județului. De asemenea, la eveniment au fost prezenți primari și directori de deconcentrate. Ortodocșii de rit vechi țin sărbătorile după calendarul iulian, potrivit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: