Home » Social » Concert de excepție, la muzeul bârlădean

Concert de excepție, la muzeul bârlădean

* Trei artiști ieșeni vin la Bârlad să încânte publicul cu arii celebre la pian, violoncel și vioară.

Melomanii bârladeni vor avea sâmbătă, 17 ianuarie, o după-amiază de excepție, dacă merg la Pavilionul „Marcel Guguianu”. Muzeul „Vasile Pârvan” le oferă iubitorilor de muzică clasică, de la ora 17.30, un recital susținut de artiști tineri, formați la Conservatorul „George Enescu” Iași.

„Dorim sa păstram tradiția ultimilor ani în care am invitat sa concerteze la Bârlad atât muzicieni consacrati, cât și tineri telentați”, a declarat directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Barlad, Mircea Mamalaucă.

Chiar dacă este în ultimul an de studiu, pianistul Dragoș Andrei Cantea s-a remarcat, prin forța expresivă, în turnee și recitaluri masterclass. Acum vine la Bârlad pentru a interpreta în deschiderea evenimentului arii compuse de Alexender Siloti, Ludwig van Bethoven și Franz Liszt.

În a doua parte a recitalului, același Dragoș Andrei Cantea se va alătura altor doi tineri artisti ieșiți tot de pe băncile Conservatorului ieșean. După ce a concertat alături de Cvartetul Giocoso în țări precum Germania, Olanda, sau Austria, violonistul Laurențiu Busnea va face auditoriul să vibreze fiind susținut de Sebastian Vârtosu la violoncel. Acesta din urma, lector în cadrul Conservatorului din Iași, este membru fondator al Cvartetului de coarde Gaudeamus din cadrul Filarmonicii Brașov.

Dincolo de intensitatea artistică a evenimentului găzduit de Pavilionul „Marcel Guguianu”, iubitorii muzicii clasice vor redescoperi, într-o atmosferă inedita, arii aparținând unor compozitori precum J. S. Bach, L. van Beethoven, Franz Liszt sau Alexander Siloti în interpretarea trio-ului Dragoș Andrei Cantea, Laurențiu Busne și Sebastian Vârtosu.

Costul biletului este de 6 lei. (Virgil POPA)

* Trei artiști ieșeni vin la Bârlad să încânte publicul cu arii celebre la pian, violoncel și vioară. Melomanii bârladeni vor avea sâmbătă, 17 ianuarie, o după-amiază de excepție, dacă merg la Pavilionul „Marcel Guguianu”. Muzeul „Vasile Pârvan” le oferă iubitorilor de muzică clasică, de la ora 17.30, un recital susținut de artiști tineri, formați la Conservatorul „George Enescu” Iași. „Dorim sa păstram tradiția ultimilor ani în care am invitat sa concerteze la Bârlad atât muzicieni consacrati, cât și tineri telentați”, a declarat directorul Muzeului „Vasile Pârvan” Barlad, Mircea Mamalaucă. Chiar dacă este în ultimul an de studiu, pianistul Dragoș…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: