Home » Invatamant » Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad își omagiază patronul spiritual

Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad își omagiază patronul spiritual

Astăzi, 15 ianuarie, Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad își sărbătorește patronul spiritual. Elevi ai claselor a XI-a și a X-a de la profilurile Filologie – Istorie și științe sociale vor susține mai multe programe artistice, dedicate împlinirii a 165 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești.

Profesorii de la Catedra de Limba Română, în colaborare cu cei de la Catedra de Arte a liceului au pregătit împreună cu elevii un program literar-artistic intitulat „La steaua”. Timp de 20 de minute, în pauza de la 10.50-11.10, aceștia prezenta în Power Point date despre viața și opera lui Mihai Eminescu, vor recita poezii și vor interpreta cântece pe versuri eminesciene. Corul liceului, dirijat de profesoara Mihaela Oprea va fi punctul forte.

Începând cu ora 13, în sala bibliotecii liceului, va fi organizată o șezătoare literară cu titlul „Eminescu – Luceafărul liricii românești”, moment susținut de Consiliul școlar al Elevilor.

Am dorit ca la un asemenea eveniment să se implice și Consiliul Elevilor. Membrii acestuia au organizat singuri un moment artistic, și încă foarte bine”, a declarat prof. Diana Istrate, consilier educativ la Liceul „Mihai Eminescu”.

Aceasta a mai spus că obiectivele activităților desfășurate astăzi constau în formarea și cultivarea gustului pentru lectură, dezvoltarea interesului pentru literatura română, de aceea au fost invitați să participe la omagierea lui Eminescu, în primul rând elevi ai claselor a IX-a.

În fiecare an, Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad organizează activități când își aniversează sau comemorează patronul spiritual, pe 15 ianuarie, respectiv pe 15 iunie. (Mihaela NICULESCU)

Astăzi, 15 ianuarie, Liceul „Mihai Eminescu” din Bârlad își sărbătorește patronul spiritual. Elevi ai claselor a XI-a și a X-a de la profilurile Filologie – Istorie și științe sociale vor susține mai multe programe artistice, dedicate împlinirii a 165 de ani de la nașterea Luceafărului poeziei românești. Profesorii de la Catedra de Limba Română, în colaborare cu cei de la Catedra de Arte a liceului au pregătit împreună cu elevii un program literar-artistic intitulat „La steaua”. Timp de 20 de minute, în pauza de la 10.50-11.10, aceștia prezenta în Power Point date despre viața și opera lui Mihai Eminescu, vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile