Home » National » Noul regulament școlar: Agresarea verbală, fizică și emoțională a elevilor de către profesori, interzisă

Noul regulament școlar: Agresarea verbală, fizică și emoțională a elevilor de către profesori, interzisă

Personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum și să agreseze verbal, fizic sau emoțional elevii sau colegii, prevede Regulamentul de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial.

Totodată, personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia.

Angajații unităților de învățământ preuniversitar trebuie să aibă o ținută morală demnă, o vestimentație decentă și un comportament responsabil, potrivit regulamentului. Ei au obligația de a veghea la siguranța elevilor, în incinta unității de învățământ, pe parcursul desfășurării programului școlar și a activităților extracurriculare/extrașcolare. În plus, personalul din învățământul preuniversitar are obligația să sesizeze, după caz, instituțiile publice de asistență socială sau educațională specializată, direcția generală de asistență socială și protecția copilului în legătură cu orice încălcări ale drepturilor copilului/elevului, inclusiv în legătură cu aspecte care îi afectează demnitatea, integritatea fizică și psihică.

Sursa: mediafax.ro
Personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să aplice pedepse corporale, precum și să agreseze verbal, fizic sau emoțional elevii sau colegii, prevede Regulamentul de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, publicat în Monitorul Oficial. Totodată, personalului din învățământul preuniversitar îi este interzis să desfășoare acțiuni de natură să afecteze imaginea publică a elevului, viața intimă, privată și familială a acestuia. Angajații unităților de învățământ preuniversitar trebuie să aibă o ținută morală demnă, o vestimentație decentă și un comportament responsabil, potrivit regulamentului. Ei au obligația de a veghea la siguranța elevilor, în incinta unității de învățământ, pe parcursul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Brazilia nu mai anunță numărul total de cazuri și de decese provocate de coronavirus

Ministerul Sănătății din Brazilia a transmis că vor mai ...

Prognoza meteo, 7 iunie 2020. Vreme caldă, cu instabilitate atmosferică

Vremea va fi în continuare caldă, iar după orele ...

Târg de carte deschis în Piața Roșie din Moscova, cu ocazia Zilei limbii ruse

Moscova se trezește la viața! În ciuda numărului mare ...