Home » Invatamant » Codreniștii bîrlădeni au cucerit Emiratele Arabe

Codreniștii bîrlădeni au cucerit Emiratele Arabe

Elevii au fost răsplătiți anul trecut cu Marele premiu pentru un proiect în domeniul energiei verzi, iar acum se află iarăși la Abu Dhabi, pentru a preda ștafeta următorului cîștigător.

O delegație a Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, este prezentă la Abu Dhabi, în perioada 17-23 ianuarie, pentru a participa la festivitatea de premiere a concursului „Zayed Future Energy Prize”, concurs pe care codreniștii l-au câștigat anul trecut.

În 2014, patru elevi codreniști, coordonați de profesoara Nicoleta Croitoru, au ajuns în finala celei de-a treia ediții a Concursului „Zayed Future Energy Prize” pentru elevii de liceu, și pentru că proiectul lor în domeniul energiei verzi a fost considerat cel mai bun, a obținut Marele premiu.

Suntem onorați să participăm la predarea ștafetei noului câștigător, cu atât mai mult cu cât, pe zona Europei, printre finaliști se află și elevi ai liceului «Petru Rareș» din Piatra Neamț”, a declarat managerul de proiect, Nicoleta Croitoru.

Grație premiului câștigat anul trecut la Abu Dhabi de către elevii codreniști, au fost achiziționate și montate lămpi cu led ecologice și economice în toate sălile colegiului, reușindu-se astfel reducerea cu 50% a consumului de energie electrică. Proiectul mai prevede și montarea unor panouri fotovoltaice care să asigure independența energetică a colegiului. Acestea vor fi montate până la mijlocul lunii februarie, când condițiile meteo vor permite acest lucru.

Premierea elevilor de liceu din zona Europei, la ediția 2015 a concursului „Zayed Future Energy Prize” are loc chiar astă seară la Abu Dhabi. (Mihaela NICULESCU)

Elevii au fost răsplătiți anul trecut cu Marele premiu pentru un proiect în domeniul energiei verzi, iar acum se află iarăși la Abu Dhabi, pentru a preda ștafeta următorului cîștigător. O delegație a Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad, este prezentă la Abu Dhabi, în perioada 17-23 ianuarie, pentru a participa la festivitatea de premiere a concursului „Zayed Future Energy Prize”, concurs pe care codreniștii l-au câștigat anul trecut. În 2014, patru elevi codreniști, coordonați de profesoara Nicoleta Croitoru, au ajuns în finala celei de-a treia ediții a Concursului „Zayed Future Energy Prize” pentru elevii de liceu, și pentru că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: