Home » Sanatate » La Bîrlad se fac iarăși expertizele medico-legale

La Bîrlad se fac iarăși expertizele medico-legale

Veste bună pentru bârlădenii care au nevoie de certificate și expertize medico-legale. De la 1 Decembrie 2014, Cabinetul de medicină legală din cadrul Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului „Elena Beldiman” și-a reluat programul normal cu pacienții.

După o perioadă de șapte luni, în care Cabinetul de medicină legală din Bârlad a funcționat parțial, lucrurile au reintrat în normal. Ca urmare a ieșirii la pensie a asistentei medicale angajată la acest cabinet, a fost organizat concurs pentru post. De câteva săptămâni, cabinetul funcționează și cu asistent medical, lucru care nu s-a întâmplat aproape șapte luni. Importanța acestui asistent medical constă în faptul că, pe lângă actele pe care le pregătește, asigură și consultul medical al pacientului.

De la 1 Mai și până la 1 Decembrie 2014, cabinetul nu a putut funcționa la parametri normali din lipsa asistentului medical, dar am onorat toate actele medico-legale cerute de Parchet și Poliție. Este adevărat că multe persoane care au avut nevoie de certificate medicale pentru probarea unor traumatisme au fost nevoite să se deplaseze la Vaslui. Din fericire, cabinetul funcționează acum în condiții optime”, a declarat medicul primar legist Sergiu Săvinescu.

Necesitatea unui astfel de cabinet la Bârlad este indiscutabilă, având în vedere numărul mare de agresiuni care se comit în zona de sud a județului și implicit numărul mare de certificate medico-legale solicitate de părțile vătămate sau de organele de anchetă.

Deși legea nu obligă decât orașele reședință de județ să aibă un astfel de cabinet de medicină legală, la Bârlad există de când s-a înființat spitalul. Cabinetul deservește o populație destul de numeroasă, din Bârlad și cele 26 de comune arondate. În județul Vaslui există o excepție: sunt două cabinete de medicină legală care funcționează în incinta spitalelor, unul la Vaslui și altul la Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

Veste bună pentru bârlădenii care au nevoie de certificate și expertize medico-legale. De la 1 Decembrie 2014, Cabinetul de medicină legală din cadrul Ambulatoriului de Specialitate a Spitalului „Elena Beldiman” și-a reluat programul normal cu pacienții. După o perioadă de șapte luni, în care Cabinetul de medicină legală din Bârlad a funcționat parțial, lucrurile au reintrat în normal. Ca urmare a ieșirii la pensie a asistentei medicale angajată la acest cabinet, a fost organizat concurs pentru post. De câteva săptămâni, cabinetul funcționează și cu asistent medical, lucru care nu s-a întâmplat aproape șapte luni. Importanța acestui asistent medical constă în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile