Home » Justitie » Putem primi sentințele judecătorești prin e-mail

Putem primi sentințele judecătorești prin e-mail

Vasluienii vor putea insta în posesia hotărîrilor judecătorești imediat ce acestea vor fi luate, fără a mai aștepta să fie puse la Poștă.

Cetățenii județului Vaslui care au fost parte într-un proces vor putea primi, de acum înainte, încheierea de ședință sau hotărîrea judecătorească pe e-mail. Ei nu vor mai fi nevoiți să aștepte cu sufletul la gură ca poștașul să le-o aducă acasă.

Recent, în urma unui demers al Ministerului Justiției, susținut și de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), programul informatic al instanțelor a fost modificat astfel încât să permită transmiterea în format electronic către părțile dintr-un proces, dar și către avocații acestora, a încheierilor de ședință sau a hotărârii judecătorești imediat ce acestea sunt încărcate în sistem.

Acesta este un alt pas pe care responsabilii din Justiție îl fac pentru implementarea conceptului de dosar electronic. Măsura nu este valabilă pentru cauzele penale, ci doar pentru cele civile, care reprezintă 90% din totalul cauzelor aflate pe rolul instanțelor.

Până în acest moment, dacă un justițiabil dorea să vadă o încheiere de ședință, document care nu i se comunica, sau dacă intenționa să citească o hotărâre înainte de a-i fi comunicată prin poștă, trebuia să vină personal la instanță și să solicite dosarul cu actele respective. Dacă hotărârea, de exemplu, nu era încă listată și semnată de judecător, nu exista în dosar, așa că făcea un drum degeaba. (Simona MIHĂILĂ)

Vasluienii vor putea insta în posesia hotărîrilor judecătorești imediat ce acestea vor fi luate, fără a mai aștepta să fie puse la Poștă. Cetățenii județului Vaslui care au fost parte într-un proces vor putea primi, de acum înainte, încheierea de ședință sau hotărîrea judecătorească pe e-mail. Ei nu vor mai fi nevoiți să aștepte cu sufletul la gură ca poștașul să le-o aducă acasă. Recent, în urma unui demers al Ministerului Justiției, susținut și de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), programul informatic al instanțelor a fost modificat astfel încât să permită transmiterea în format electronic către părțile dintr-un proces, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile