Home » Sanatate » Culpa medicală sancționată cu vot de blam!

Culpa medicală sancționată cu vot de blam!

În urma anchetei desfășurate în cazul fetiței de patru ani, moartă la 40 de minute de la internare, Colegiul Medicilor Vaslui a constatat că a fost vorba de o culpă medicală. Pentru acest lucru, pediatrul Floreta Bianu, care a tratat-o pe micuță a fost sancționat cu „vot de blam” pentru că nu a direcționat-o către Urgențe.

Roxana NĂSTASĂ

Medicul pediatru, Floreta Bianu de la Spitalul „Dimitrie Castroian” Huși, care a tratat-o pe fetița de patru ani, moartă ulterior la 40 de minute de la internare, a fost găsit vinovat de Colegiul Medicilor Vaslui, în urma anchetei desfășurate în acest caz.
Aceasta este acuzată că nu a direcționat-o pe copilă, care avea insuficiență respiratorie din cauza complicațiilor date de laringita acută cu care fusese internată, către specialistul de la Compartimentul Primiri Urgențe din același spital.
„Problema în acest caz analizat de Colegiul Medicilor nu este tratamentul aplicat de medicul pediatru, ci faptul că, în primul rând, trebuia asigurată respirația normală pentru pacient, care fusese diagnosticat și cu epiglotită acută. Concret, medicul pediatru trebuia să apeleze la un specialist de la Compartimentul de Primiri Urgențe în momentul în care a constatat o insuficiență respiratorie la pacient. Cu alte cuvinte, nu a fost respectat protocolul”, a declarat vicepreședintele Colegiului Medicilor Vaslui, Mircea Zavate.
Potrivit acestuia, Colegiul Medicilor Vaslui a sancționat-o pe medicul Floreta Bianu cu „vot de blam”, ultima pedeapsă ce poate fi aplicată unui medic pe plan profesional de către organizație înainte de interdicția de a mai exercita profesia.
spitalul husiColegiul Medicilor Vaslui a declanșat, în paralel cu Poliția și Direcția de Sănătate Publică, o anchetă în acest caz, în urma plângerii făcute de către părinții copilei decedate, care acuză cadrele medicale de malpraxis.
De asemenea, a existat și un control desfășurat la Spitalul Huși, timp de patru zile, de către o comisie de anchetă desemnată de Ministerul Sănătății, mai multe instituții și persoane responsabile de buna desfășurare a actului medical fiind sancționate cu amenzi cuprinse între 1.000 și 25.000 de lei, pentru nerespectarea procedurilor.
Fetița de patru ani, din localitatea vasluiană Bunești-Averești, a fost diagnosticată la internare cu laringită acută, cu sindrom febril, și a primit tratament cu antibiotic. Ea a murit pe 4 octombrie 2014, la 40 de minute de la internare, părinții copilei acuzând medicul de gardă că i-a administrat antibiotic fără a-i face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

În urma anchetei desfășurate în cazul fetiței de patru ani, moartă la 40 de minute de la internare, Colegiul Medicilor Vaslui a constatat că a fost vorba de o culpă medicală. Pentru acest lucru, pediatrul Floreta Bianu, care a tratat-o pe micuță a fost sancționat cu „vot de blam” pentru că nu a direcționat-o către Urgențe. Roxana NĂSTASĂ Medicul pediatru, Floreta Bianu de la Spitalul „Dimitrie Castroian” Huși, care a tratat-o pe fetița de patru ani, moartă ulterior la 40 de minute de la internare, a fost găsit vinovat de Colegiul Medicilor Vaslui, în urma anchetei desfășurate în acest caz.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. ce moacă de bețiv arte zavate…

%d blogeri au apreciat: