Home » Justitie » Cine ne apără de Statul Român?

Cine ne apără de Statul Român?

Avem legi care îi pedepsesc pe infractori, avem foruri care îi judecă și-i pun la zid pe cei care comit nelegiuiri, dar cine trage la răspundere Statul Român atunci când acesta ne sfidează și ne încalcă drepturile?

Simona MIHĂILĂ

Așa cum s-a întâmplat ieri, ziua în amiaza mare, în plin centrul Bârladului, când reprezentanții unei importante instituții din România au parcat autoturismul de serviciu exact pe trotuar.

Au mai văzut bârlădenii mașini de șmecheri inconștienți parcate pe trotuare (de altfel, sunt o prezență permanentă), dar ca să fie vorba taman de mașina Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, asta nu s-a mai văzut. Și nici parcată oricum, ci în așa fel încât a blocat aproape în totalitate accesul pietonilor.

Cine își închipuie că oprirea a fost – să zicem așa – una de bun-simț, pentru ca inspectorii de la Control Trafic să-și cumpere o apă minerală, sau un pachet de țigări, atunci se înșală. Cu tupeu maxim, aceștia au lăsat mașina preț de mai bine de o jumătate de oră, fără să le pese că oamenii nu aveau pe unde să treacă. Cei care au refuzat să-i lustruiască portierele (extrem de murdare!) cu propriile haine, au fost nevoiți să coboare direct în carosabil pentru a o ocoli.

Și ca să ne fie clar despre cine vorbim, ne informăm cititorii care nu știu că Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier este organismul tehnic permanent specializat în subordinea Ministerului Transporturilor, asigurând la nivel național inspecția și controlul respectării reglementărilor naționale și internaționale în domeniul transporturilor rutiere.

Inspectorii care lucrează aici, au pretenția că sunt oameni serioși care verifică chestiuni serioase, cum ar fi: condițiile de efectuare a activităților de transport rutier, a activităților conexe transportului rutier și a activității de pregătire a persoanelor în vederea obținerii permisului de conducere; siguranța transporturilor rutiere și protecția mediului; starea tehnică a vehiculelor rutiere etc.

Urmăriți despre cum înțeleg să respecte regulamentul rutier oamenii plătiți de noi să sancționeze taman abaterile din circulația rutieră.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=J3MuyFregNU&w=420&h=315]

Avem legi care îi pedepsesc pe infractori, avem foruri care îi judecă și-i pun la zid pe cei care comit nelegiuiri, dar cine trage la răspundere Statul Român atunci când acesta ne sfidează și ne încalcă drepturile? Simona MIHĂILĂ Așa cum s-a întâmplat ieri, ziua în amiaza mare, în plin centrul Bârladului, când reprezentanții unei importante instituții din România au parcat autoturismul de serviciu exact pe trotuar. Au mai văzut bârlădenii mașini de șmecheri inconștienți parcate pe trotuare (de altfel, sunt o prezență permanentă), dar ca să fie vorba taman de mașina Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier,…

Review Overview

User Rating: 4.45 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

4 comments

  1. in tarile civilizate cei care fac livrari au spatii destinate. Nu condamn pe nimeni tara e varza, n-aveti strazi dar aveti autoritati care le supravegheaza. Ce faceti in trecut are ecou in eternitate… sunteti victimele propriilor alegeri

  2. faceți pangere si sa ne spuna cine de la ICSTR a fost amendat

  3. Cum era? Parca : Hotul striga hot! :-))
    https://estnews.ro/2014/09/23/si-parcat-limuzina-pe-trecerea-de-pietoni/
    https://estnews.ro/2014/08/21/barladul-sub-lupa-prioritate-pentru-pietoni/
    Eu sunt propietarul Mercedesului din al doilea articol atasat.

  4. culmea in aceeasi zi am oprit masina cinci minute in fata la mag Berlin pe carosabil aproape de trcerea pt pietoni si m-a amendat cu doua puncte….