Home » Invatamant » Copii cu păduchi și râie la școală

Copii cu păduchi și râie la școală

Avem în școli manuale digitale, cursuri de securitate cibernetică, opțional de educație financiară, dar cu igiena stăm tare prost. Așa se face că, sute de copii sunt depistați în urma controalelor din școli de după fiecare vacanță, cu păduchi și râie.

După fiecare vacanță, în școli și grădinițe se efectuează triajul epidemiologic, adică așa-zisele controale privind igiena. De fiecare dată, bilanțul acestei inspecții nu este deloc îmbucurător și arată că ar trebui pus mai mult accentul pe educația igienico-sanitară și mai puțin, probabil, pe implementarea actului educațional în condiții tehnice moderne, cum ar fi lucrul cu manuale digitale.
Conform reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, după vacanța de Crăciun, cadrele medicale din județ au efectuat triajul epidemiologic în unitățile de învățământ, unde au fost examinați 64.518 copii (elevi, preșcolari și antepreșcolari), dintr-un total de 78.885 copii înscriși în colectivități.
În urma controalelor, au fost depistate 220 cazuri de angină acută, 230 cazuri de copii cu păduchi, 38 cazuri de micoză, trei cazuri de scabie, ponderea cea mai mare a acestora fiind în mediul rural, în special în școli generale. De asemenea, au fost depistate 18 cazuri de alte boli infecțioase (otită, sinuzită, amigdalită).
În vederea reducerii cazurilor de pediculoză, au fost intensificate acțiunile de deparazitare împreună cu medicii de familie, asistenții comunitari și mediatorii sanitari.
După efectuarea recontrolului, au rămas în evidență 90 cazuri de copii cu păduchi, acestea înregistrându-se în familii cu condiții socio-economice precare, unde nu se face o deparazitare totală și eficientă și unde există o educație igienico-sanitară deficitară. (Roxana NĂSTASĂ)

Avem în școli manuale digitale, cursuri de securitate cibernetică, opțional de educație financiară, dar cu igiena stăm tare prost. Așa se face că, sute de copii sunt depistați în urma controalelor din școli de după fiecare vacanță, cu păduchi și râie. După fiecare vacanță, în școli și grădinițe se efectuează triajul epidemiologic, adică așa-zisele controale privind igiena. De fiecare dată, bilanțul acestei inspecții nu este deloc îmbucurător și arată că ar trebui pus mai mult accentul pe educația igienico-sanitară și mai puțin, probabil, pe implementarea actului educațional în condiții tehnice moderne, cum ar fi lucrul cu manuale digitale. Conform reprezentanților…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: