Home » Invatamant » Lansare de carte la Biblioteca Județeană

Lansare de carte la Biblioteca Județeană

Ieri, la Vaslui, a avut loc prima lansare de carte din acest an, la Bibliorteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul”. Profesorul vasluian Constantin Focșa a fost cel care a dat startul stagiunii literare cu cartea „Imaginea evreilor din Vasluiul interbelic în memoria colectivă”. La eveniment au luat parte apropiați ai profesorului, profesori de la Școala „Ștefan cel Mare” unde acesta activează și elevi. Lansarea a fost moderată de directorul Bibliotecii, Gelu Voicu Bichineț, iar cartea a fost prezentată de muzeograful Laurențiu Chiriac și profesorul Dan Ravaru.
„Profesorul Focșa a venit cu o provocare ce mi-a stârnit emoții. A încercat să zugrăvească o imagine altfel a Vasluiului și este o provocare îndrăzneață pentru că atunci când vorbești de minorități, e o temă gingașă și poți fi interpretat în fel și chip. Cartea este o radiografie a Vasluiului prin ochii celor care au răspuns la chestionare și traduce modul de receptare a vasluienilor și atitudinea față de evrei” a spu Gelu Voicu Bichineț. (Roxana NĂSTASĂ)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Cine este și acest Constantin Focșa ?! Vă spun eu … un mare bețiv … e nebun omu`, nu înțeleg de ce îl tot bagă în seamă Gelu Voicu Bichineț ?!

%d blogeri au apreciat: