Home » Social » O nouă premieră teatrală la Bârlad

O nouă premieră teatrală la Bârlad

„Să îmbrăcăm pe cei goi”, de Luigi Pirandello, în regia lui Dorin Mihăilescu, este noua propunere pe care echipa de artiști a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad le-o face iubitorilor scenei.

 Bârlădenii care iubesc teatrul au motive de bucurie. Noua premieră a Teatrului „Victor Ion Popa” va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, începând de la ora 18.30. De această dată, iubitorii Thaliei se vor putea întâlni cu un spectacol realizat după piesa „Să îmbrăcăm pe cei goi”, de Luigi Pirandello, în regia lui Dorin Mihăilescu.

„Spectacolul «Să îmbrăcăm pe cei goi» este o propunere strălucită, întrucât nu știi ce să lauzi mai întâi. Regizorul Dorin Mihăilescu «atacă» și de această dată un text bun, deosebit de incitant. Ajutat de o echipă de actori talentați (Ramona Părpăliță, Sorin Ghiorghe, Simon Salcă jr., Alex Savu, Cristian Todică, Cătălina Rusu) și de o scenografie excepțională, semnată de Sandu Maftei, regizorul Dorin Mihăilescu izbutește un spectacol de care credem că ar fi mândru însuși Pirandello”, a declarat Teodora Spânu, secretarul literar al teatrului bârlădean.

Dorin Mihăilescu, regizorul spectacolului, spune că a încercat să scoată în evidență raporturile dintre identitate și alteritate, dintre viață și artă: „ Actorii vor da ce au mai bun din ei, pentru ca publicul să înțeleagă cum un fapt de viață este interpretat de un artist și cum este de fapt recepționat de cei din jur, dar și ce legături și libertăți își pot permite artiștii față de faptele de viață”.

Luigi Pirandello a luat, în 1936, cu doi ani înainte de moartea sa, „Premiul Nobel pentru îndrăzneața și ingenioasa renaștere a artei dramatice și scenice”.

„Piesele lui, cel care a descris ca nimeni altul împletirea dintre vis și realitate, dintre imaginar și minciună, nu se pot povesti, ele trebuie văzute și trăite”, a adăugat Teodora Spânu.

Spectacolul va fi tratat într-o notă de teatru realist, foarte încărcat de metafore. Există o adevărată psihologie a spectacolului, pe care vă lăsăm să o deslușiți vizionând noua premieră a Teatrului „Victor Ion Popa” (M.N.)

„Să îmbrăcăm pe cei goi”, de Luigi Pirandello, în regia lui Dorin Mihăilescu, este noua propunere pe care echipa de artiști a Teatrului „Victor Ion Popa” Bârlad le-o face iubitorilor scenei.  Bârlădenii care iubesc teatrul au motive de bucurie. Noua premieră a Teatrului „Victor Ion Popa” va avea loc sâmbătă, 24 ianuarie, începând de la ora 18.30. De această dată, iubitorii Thaliei se vor putea întâlni cu un spectacol realizat după piesa „Să îmbrăcăm pe cei goi”, de Luigi Pirandello, în regia lui Dorin Mihăilescu. „Spectacolul «Să îmbrăcăm pe cei goi» este o propunere strălucită, întrucât nu știi ce să…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: