Home » Justitie » Dosare penale pentru jandarmii care au intervenit la Pungești

Dosare penale pentru jandarmii care au intervenit la Pungești

Procurorii din cadrul Parchetului Militar Iași anchetează posibile încălcări ale legii de către jandarmii care, la sfârșitul anului 2013, au intervenit la protestele față de decizia companiei Chevron de a începe explorarea gazelor de șist în localitatea vasluiană Pungești.
„Există în lucru un număr de patru dosare penale, deschise ca urmare a unor plângeri. În acest stadiu al dosarelor, datele nu sunt publice, fiind administrate procedeele probatorii, care implică obținerea mijloacelor de probă, constând în audierea persoanelor care au calitate procesuală, conform funcției judiciare exercitată la acest moment”, au precizat surse judiciare.
Mai multe persoane care au participat la protestele de la Pungești au declarat că ar fi fost lovite de jandarmi, dosarele penale instrumentate în prezent având la bază plângeri ale victimelor.
În pofida protestelor, Compania Chevron a efecutat lucrările de explorare, care s-au finalizat în cursul anului trecut. (R.N.)

Procurorii din cadrul Parchetului Militar Iași anchetează posibile încălcări ale legii de către jandarmii care, la sfârșitul anului 2013, au intervenit la protestele față de decizia companiei Chevron de a începe explorarea gazelor de șist în localitatea vasluiană Pungești. „Există în lucru un număr de patru dosare penale, deschise ca urmare a unor plângeri. În acest stadiu al dosarelor, datele nu sunt publice, fiind administrate procedeele probatorii, care implică obținerea mijloacelor de probă, constând în audierea persoanelor care au calitate procesuală, conform funcției judiciare exercitată la acest moment”, au precizat surse judiciare. Mai multe persoane care au participat la protestele…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. cei care au dat ordin nu sunt anchetati?

%d blogeri au apreciat: