Home » Social » Șomeri cu patru clase

Șomeri cu patru clase

Proverbul „Ai carte, ai parte” își demonstrează aplicabilitatea și în rândul șomerilor. Așa se face că, potrivit statisticilor, cei mai mulți aflați în căutarea unui loc de muncă n-au nici măcar liceul făcut.
În județul Vaslui, rata șomajului este cea mai mare, de 11,15%, iar locurile de muncă sunt foarte puține. În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui sunt 17.369 de persoane care își caută serviciu, dintre care doar 3.372 primesc indemnizații de șomaj. Din păcate, cei mai mulți dintre aceștia au abia patru sau opt clase, ceea ce înseamnă o limitare a opțiunilor în ceea ce privește angajarea.
Și la nivel național, șomerii fără studii și cei cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă (74,71%). Șomerii cu nivel de instruire liceal și postliceal reprezintă 19,24% din totalul șomerilor înregistrați, iar cei cu studii universitare 6,05%. (R.N.)

Proverbul „Ai carte, ai parte” își demonstrează aplicabilitatea și în rândul șomerilor. Așa se face că, potrivit statisticilor, cei mai mulți aflați în căutarea unui loc de muncă n-au nici măcar liceul făcut. În județul Vaslui, rata șomajului este cea mai mare, de 11,15%, iar locurile de muncă sunt foarte puține. În evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui sunt 17.369 de persoane care își caută serviciu, dintre care doar 3.372 primesc indemnizații de șomaj. Din păcate, cei mai mulți dintre aceștia au abia patru sau opt clase, ceea ce înseamnă o limitare a opțiunilor în ceea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: