Home » World » UE va extinde lista persoanelor sancționate din cauza crizei ucrainene. SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni

UE va extinde lista persoanelor sancționate din cauza crizei ucrainene. SUA amenință Rusia cu noi sancțiuni

Uniunea Europeană a decis, joi, introducerea unor noi nume, începând de la 1 februarie, pe lista persoanelor sancționate pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei, urmând să fie dispuse noi măsuri.

Miniștrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis prelungirea cu șase luni, până în septembrie, a sancțiunilor punctuale adoptate în martie 2014 împotriva unor personalități separatiste proruse și ruse, a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe.

„Uniunea Europeană pregătește măsuri suplimentare de sancționare”, a adăugat oficialul UE.

Sancțiunile punctuale, care constau în blocarea activelor și în interdicții de călătorie în spațiul UE, vizează în prezent 132 de persoane.

„Noi nume vor fi adăugate în cel mult o săptămână”, a precizat Mogherini.

Noul ministru grec de Externe, Nikos Kotzias, a cerut eliminarea unei mențiuni privind „noi sancțiuni” din declarația finală a Consiliului Afacerilor Externe.

Statele Unite amenință Rusia cu noi sancțiuni din cauza crizei ucrainene

Statele Unite au amenințat, joi, Rusia cu noi sancțiuni dacă va continua susținerea insurgenților separatiști din estul Ucrainei, salutând noi măsuri anunțate de Uniunea Europeană.

„Acordul miniștrilor europeni de Externe privind extinderea sancțiunilor este un semnal suplimentar că evenimentele din ultimele zile sunt total inacceptabile și că vor avea noi consecințe”, a declarat Jennifer Psaki, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, referindu-se la recentele atacuri din estul Ucrainei.

Sursa: mediafax.ro

Uniunea Europeană a decis, joi, introducerea unor noi nume, începând de la 1 februarie, pe lista persoanelor sancționate pentru implicarea în conflictul din estul Ucrainei, urmând să fie dispuse noi măsuri. Miniștrii de Externe ai statelor Uniunii Europene au decis prelungirea cu șase luni, până în septembrie, a sancțiunilor punctuale adoptate în martie 2014 împotriva unor personalități separatiste proruse și ruse, a declarat Federica Mogherini, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe. "Uniunea Europeană pregătește măsuri suplimentare de sancționare", a adăugat oficialul UE. Sancțiunile punctuale, care constau în blocarea activelor și în interdicții de călătorie în spațiul UE, vizează în prezent…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: