Home » Social » Bebeluș de numai patru luni mort în propriul pătuț!

Bebeluș de numai patru luni mort în propriul pătuț!

de Răzvan CĂLIN

Tragedie într-o familie din comuna Dodești: fetița lor, în vârstă de doar patru luni, a fost găsită fără suflare în pătutuțul în care fusese lăsată de mama ei. Se pare că biata copilă a murit sufocată în urma unui accident stupid: s-a răsucit cu fața în jos și nu a mai putut respira.

Un copilaș în vârstă de numai patru luni, din comuna Dodești, a sfârșit de o manieră pe cât de tragică, pe atât de stupidă. Nenorocirea s-a produs miercuri, 1 iulie, în jurul orei 12, în familia Vasile și Simona Sava, un cuplu de tineri ce locuiesc în satul Urdești, comuna Dodești. Din păcate, victima acestei întâmplări tragice este fetița lor abia născută, în vârstă de doar patru luni.

Deși anchetatorii încă mai fac cercetări pentru a elucida toate aspectele și circumstanțele în care s-a produs această tragedie, totuși, din ceea ce s-a aflat până în prezent, s-ar părea că este vorba despre un banal și stupid accident. Contactat telefonic, Victor Popa, primarul comunei Dodești, ne-a declarat: ”Din câte am înțeles, la un moment dat mama fetiței a pus fetița în pătuțul ei și ea a ieșit pentru câteva minute afară din casă pentru că avea de făcut niște teburi gospodărești. După cea terminat, femeia a revenit în casă și s-a dus să vadă ce face copilul ei. Atunci a observat că fetița sa era cu fața în jos și a realizat imediat că nu mai respira”.

Această variantă afost confirmată ulterior și de purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, subcomisarul Mihaela Ștraub, care ne-a declarat: ”Din cele povestite de mamă colegilor de la Secția de poliție rurală Banca, după ce a hrănit fetița, a lăsat-o să doarmă într-un pat din casă, iar ea a ieșit afară pentru a se ocupa de treburile gospodăriei. Dar după circa 10 minute s-a dus în casă pentru a vedea ce face copilul. Din păcate, atunci a obsrevat că micuța nu mai prezenta semne vitale”.

Disperată că bebelușul nu mai dădea nici un semn de viață, biata femeie a încercat pentru câteva clipe să o readucă în simțiri, dar fără reușită. Apoi a sunat imediat la 112 și a solicitat ajutorul unei ambulanțe. În scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj al Stației de Ambulanță Bârlad, iar echipajul a încercat minute în șir să readucă la viață copilașul. Din păcate, cu toate eforturile medicilor de pe ambulanță, nu s-a mai putut face nimic, fetița fiind declarată decedată.

„Este o tragedie cumplită și o nenorocire care îi pune la grea încercare pe acești tineri. Sunt niște oameni cuminți, la locul lor, foarte harnici și gospodari. Trăiesc din agricultură, din munca câmpului și creșterea animalelor. Mai au încă un copil, un băiat în vârstă de opt ani. Ba chiar au luat de curând în plasament încă un copilaș, în vârstă de numai cinci luni. Femeia este cea care are atestat de asistent maternal și, în consecință, figurează ca angajată a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, adică asistent maternal profesionist. Au făcut acest lucru atât pentru a avea un venit în plus, dar și din milostenie. Oricum, e groaznic ce li s-a întâmplat. Și nu cred că e vina cuiva, căci sunt atâtea mame care își lasă copilul în pătuț pentru câteva minute și nu se întâmplă nimic rău. Aici a fost un ghinion cumplit. Bebelușul probabil că s-a răsucit, a venit cu fața în jos și nu s-a mai putut întoarce și, prin urmare, s-a sufocat”, ne-a mai spus primarul Popa.

Ancheta polițiștilor bârlădeni este în plină desfășurare și se încearcă stabilirea cu exactitate a circumstanțelor în care a survenit decesul bebelușului. Tocmai de aceea urmează a se efectua și examenul necroptic pentru ca anchetatorii să aibă o imagine cât mai completă a acestei tragedii.

de Răzvan CĂLIN Tragedie într-o familie din comuna Dodești: fetița lor, în vârstă de doar patru luni, a fost găsită fără suflare în pătutuțul în care fusese lăsată de mama ei. Se pare că biata copilă a murit sufocată în urma unui accident stupid: s-a răsucit cu fața în jos și nu a mai putut respira. Un copilaș în vârstă de numai patru luni, din comuna Dodești, a sfârșit de o manieră pe cât de tragică, pe atât de stupidă. Nenorocirea s-a produs miercuri, 1 iulie, în jurul orei 12, în familia Vasile și Simona Sava, un cuplu de tineri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin