Home » World » Noua Strategie Militară a Pentagonului: Statele Unite ar putea fi implicate într-un conflict militar cu Rusia ori China. REACȚIA Rusiei

Noua Strategie Militară a Pentagonului: Statele Unite ar putea fi implicate într-un conflict militar cu Rusia ori China. REACȚIA Rusiei

Armata Statelor Unite trebuie să se reorganizeze pentru a face față „probabilității reduse, dar în creștere” a unui conflict cu Rusia sau China, care ar avea „consecințe imense”, avertizează generalul Martin Dempsey, șeful Statului Major Interarme, prezentând noua Strategie Militară a Pentagonului.

„Armata Statelor Unite trebuie să se organizeze pentru a fi pregătită de un război fără un termen limitat cu organizații teroriste precum Stat Islamic și cu națiuni care folosesc entități pentru a lupta în numele lor”, a subliniat generalul Martin Dempsey, citat de site-ul DefenseOne.com.

„Viitoarele conflicte vor apărea mai rapid, vor dura mai mult și se vor desfășura în zone mai problematice din punct de vedere tehnic. Grupările extremiste violente reprezintă amenințări de securitate urgente la nivel transregional”, subliniază Dempsey.

„Conflictele din lume au luat amploare, iar unele dintre avantajele comparative ale Statelor Unite au început să se erodeze în ultimii ani”, a subliniat Dempsey, principalul consilier pentru Apărare al președintelui Barack Obama.

„Există o probabilitate foarte mare să ne confruntăm cu conflicte de lungă durată, mai dificil de menținut sub control. (…) În contextul acestor factori impredictibili, am putea fi nevoiți să ne adaptăm poziția la nivel global”, atrage atenția generalul Martin Dempsey, menționând „acțiunile agresive” ale Rusiei, Chinei, Iranului și Coreei de Nord.

„Există o probabilitate mică, dar aflată în creștere, ca Statele Unite să fie implicate într-un conflict cu o mare putere, consecințele fiind imense”, avertizează șeful Statului Major Interarme al Statelor Unite, referindu-se la Rusia și China.

„Rusia a demonstrat în mod repetat că nu respectă suveranitatea vecinilor și că este dispusă spre folosirea forței pentru a-și atinge obiectivele. Activitățile militare ruse subminează securitatea regională atât în mod direct, cât și prin forțe subordonate”, a explicat Dempsey, referindu-se la ingerințele Moscovei în estul Ucrainei.

„Activitățile Chinei amplifică tensiunile în regiunea Asia-Pacific”, se arată în Strategia Militară pe anul 2015, cu referire la planurile Chinei de a suplimenta prezența militară regională.

Armata Statelor Unite are un buget anual de aproximativ 600 de miliarde de dolari.

Rusia denunță Strategia militară a SUA, catalogând-o drept „agresivă” și „provocatoare”

Președinția Rusiei a criticat noua Strategie militară a Statelor Unite, catalogând-o drept „agresivă” și „provocatoare”, avertizând că relațiile bilaterale riscă să fie afectate, potrivit site-ului ziarului La Repubblica.

„Noua strategie militară a Statelor Unite este agresivă și provocatoare”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Președinției Rusiei.

„În mod clar, această strategie nu va ajuta la îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări, pentru că demonstrează lipsă de obiectivitate față de Rusia”, a adăugat Peskov.

„Suntem nemulțumiți de acest document”, a subliniat reprezentantul Kremlinului.

Sursa: mediafax.ro

Armata Statelor Unite trebuie să se reorganizeze pentru a face față "probabilității reduse, dar în creștere" a unui conflict cu Rusia sau China, care ar avea "consecințe imense", avertizează generalul Martin Dempsey, șeful Statului Major Interarme, prezentând noua Strategie Militară a Pentagonului. "Armata Statelor Unite trebuie să se organizeze pentru a fi pregătită de un război fără un termen limitat cu organizații teroriste precum Stat Islamic și cu națiuni care folosesc entități pentru a lupta în numele lor", a subliniat generalul Martin Dempsey, citat de site-ul DefenseOne.com. "Viitoarele conflicte vor apărea mai rapid, vor dura mai mult și se vor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile