Home » Invatamant » Proba la alegere, ultimul hop al bacalaureatului

Proba la alegere, ultimul hop al bacalaureatului

de Roxana NĂSTASĂ

Elevii de clasa a XII-a mai au de trecut un singur hop la bac: proba la alegere. După proba la limba română și cea obligatorie a profilului, bacalaureatul continuă astăzi cu cea mai ușoară probă, după unii, cea la alegere a profilului. Aici, liceenii de an terminal au avut de ales dintre următoarele materii: anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, biologie vegetală și animală, chimie, economie, fizică, informatică, geografie, filosofie, logică, argumentare și comunicare, psihologie sau sociologie.

Trei ore, începând cu ora 9, la fel ca și la celelalte probe, cei aproximativ 3.900 de elevi din județ, vor avea la dispoziție să rezolve subiectele la disciplina aleasă.

După cea din urmă probă pot răsufla liniștiți în weekend până luni când vor fi afișate rezultatele. Tot luni, de la 12 la 16, nemulțumiții vor putea depune contestații, iar mai apoi, rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

În județ, bacalaureatul se dă în 11 centre, iar până în prezent a fost un singur eveniment nefericit, miercuri, la Liceul din Negrești, când o elevă a uitat să lase telefonul la intrare. Aceasta a intrat cu el în timpul probei și când și-a dat seama, panicată fiind să nu-i sune, l-a scos de bună voie, fiind eliminată din examen, fără drept să mai participe doi ani.

de Roxana NĂSTASĂ Elevii de clasa a XII-a mai au de trecut un singur hop la bac: proba la alegere. După proba la limba română și cea obligatorie a profilului, bacalaureatul continuă astăzi cu cea mai ușoară probă, după unii, cea la alegere a profilului. Aici, liceenii de an terminal au avut de ales dintre următoarele materii: anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, biologie vegetală și animală, chimie, economie, fizică, informatică, geografie, filosofie, logică, argumentare și comunicare, psihologie sau sociologie. Trei ore, începând cu ora 9, la fel ca și la celelalte probe, cei aproximativ 3.900 de elevi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: