Home » Monden » Uite unde își fac aleșii vacanțele

Uite unde își fac aleșii vacanțele

Gata, a venit mult așteptata vacanță de vară a parlamentarilor, care s-au grăbit să fugă dintre betoanele Casei Poporului în locuri exotice. Cu toate că majoritatea aleșilor ne-au spus că își vor face concediul în România, Libertatea a aflat unde își vor petrece o parte dintre aleși vacanța de vară.

Cu toate că senatorii și deputații își vor face vacanțele în stabilimente destul de luxoase, aceștia sunt totuși cumpătați la cheltuieli, și-au luat biletele cu mult timp în urmă, la reducere, în așa fel încât să le rămână cât mai mulți bani în buzunare.

Unii au ales să zboare ore în șir pentru a ajunge la capătul pământului, tocmai în Indonezia, alții au preferat să fie mai aproape de casă, alegând plajele din Turcia sau Grecia.

Senatoarea liberală Steliana Miron a scos ceva bănuți din buzunar și s-a dus să se relaxeze împreună cu soțul pe fantasticele plaje din Indonezia.

Este cea mai scumpă vacanță a unui parlamentar, pentru care a plătit în jur de 3.000 de euro. Sigur că vacanța va dura 11 zile…

Pelerinaj la Muntele Athos

Pe lângă baia și plaja de rigoare, aleasa a luat contact și cu tradiția specifică locului. Miron a vizitat templele hinduse și budiste, a dansat pe muzica specifică localnicilor.

“Am prins o superofertă și am decis împreună cu soțul să vizităm acest loc minunat. Condițiile sunt excelente. Peisajele de vis, oamenii au un șarm special. E un loc care merită văzut. E foarte multă liniște”, ne-a spus Steliana Miron.

Alți aleși au scos din buzunare până la 2.000 de euro pentru un sejur. UNPR-istul Constantin Popa a dat o fugă până în insula grecească Kavala, unde, alături de soție și de două dintre cele patru fiice ale sale, a profitat din plin de soare și mare.

Popa va face și un mic pelerinaj la Sfântul Munte Athos, unde merge destul de des. Cum soția și fetele sale nu pot ajunge în acest loc sfânt, Popa le va aduce suvenire de la mănăstirile de pe Munte.

“Vom avea câteva zile de vacanță în Grecia, în insula Kavala. Am luat fetele, trei la număr, și ne-am propus să ne odihnim și să ne relaxăm. După ce vom ajunge acasă, începem din nou munca”, a spus Popa.

Deputatul PNL Florin Secară își petrece vacanța în Turcia, deși nu are probleme la genunchi. Acesta a ajuns la Belek, în Antalya, împreună cu soția sa, Teodorina, și cu fiii săi, Filip (6 ani) și Lukas (4 ani și jumătate).

Familia Secară merge vara la mare și iarna la schi, dar nimic nu se compară cu bucuria celor mici când merg în vacanță la bunica, în Vrancea.

Parlamentarii au două luni de vacanță de vară

Senatorii și deputații lucrează efectiv două zile pe săptămână, întrucât vin luni la ora 16.00 la Parlament și pleacă cel târziu joi dimineață. Ei au în total trei luni de vacanță, atât iarna, cât și vara. Vacanța de iarnă începe din 22-23 decembrie și ține până la 1 februarie.

Vara, aleșii nu muncesc decât o lună, întrucât pe 1 iulie își fac bagajele și pleacă încotro văd cu ochii, urmând să revină să facă legi pe data de 1 septembrie.

În toată această perioadă, aleșii sunt plătiți ca și cum ar fi la muncă, adică 1.000 de euro indemnizație și încă alte 2 000 de euro, sumă forfetară pentru cabinetele parlamentare. Mai mult, senatorii și deputații primesc și banii de cazare în Capitală, 4.000 de lei lunar.

Fosta gardă de corp a lui Iliescu, vacanță la greci

Liderul deputaților Partidului Național Democrat, PND, Ștefan Burlacu, a ales tot Grecia pentru vacanța de vară. Fostul ofițer SPP care l-a păzit și pe fostul președinte al României Ion Iliescu ne-a spus că a găsit o superofertă în Elada, fapt pentru care a decis, împreună cu soția sa, să își facă acolo concediul.

Deputatul ne-a spus că aceste câteva zile sunt singurele libere din vacanța de vară, întrucât are mult de muncit pentru a consolida PND, în mai multe județe din țară, fapt ce înseamnă multă muncă.

Udrea face plajă la Mamaia

Deputata independentă Elena Udrea, aflată sub control judiciar, își petrece câteva zile pe litoralul românesc, în stațiunea Mamaia, la un resort de lux, locație unde a ajuns încă de marți.

Politiciana nu este singură la malul mării, ci împreună cu cei doi fini ai săi, Ionuț și Elena, pe care-i răsfață cu tot ce își doresc. Fostul ministru al turismului va pleca de la mare la munte, în stațiunea Boghiș Băi, din județul Sălaj, pentru a se trata de reumatism.

Familia prezidențială, concediu în Madeira, în aprilie

La mai puțin de 6 luni după ce a fost uns președinte al României, Klaus Iohannis și-a luat soția, pe Carmen, și au plecat câteva zile în vacanță.

Cuplul prezidențial a petrecut câteva zile la malul Oceanului Atlantic, în insula Madeira, care aparține de Portugalia. Klaus și Carmen Iohannis au plecat în minivacanță imediat după Paștele Catolic, pe care l-au petrecut alături de părinții președintelui în Germania.

Sursa: libertatea.ro

Gata, a venit mult așteptata vacanță de vară a parlamentarilor, care s-au grăbit să fugă dintre betoanele Casei Poporului în locuri exotice. Cu toate că majoritatea aleșilor ne-au spus că își vor face concediul în România, Libertatea a aflat unde își vor petrece o parte dintre aleși vacanța de vară. Cu toate că senatorii și deputații își vor face vacanțele în stabilimente destul de luxoase, aceștia sunt totuși cumpătați la cheltuieli, și-au luat biletele cu mult timp în urmă, la reducere, în așa fel încât să le rămână cât mai mulți bani în buzunare. Unii au ales să zboare ore…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile