Home » Invatamant » Luată cu ambulanța de la bac

Luată cu ambulanța de la bac

de Roxana NĂSTASĂ

Ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului, ce a avut loc vineri, nu a fost lipsită de incidente. O elevă de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui a fost luată cu ambulanța în timpul probei pentru că se simțea rău, iar un alt elev, de la Bârlad, a fost eliminat din examen după ce a fost prins cu telefonul.

Vineri, liceenii de an terminal au dat proba la alegere a profilului din cadrul examenului de bacalaureat. Aceștia au avut de ales între anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, biologie vegetală și animală, chimie, economie, fizică, informatică, geografie, filosofie, logică, argumentare și comunicare, psihologie sau sociologie. Cum era de așteptat, incidentele nu au lipsit.

Un elev de la Colegiul “Petru Rareș” din Bârlad a fost eliminat din examen după ce a fost prins de către supraveghetori cu telefonul mobil, rămânând fără drept de a mai susține examenul doi ani.

La Vaslui, un alt incident, de altă natură însă. O elevă de la Liceul cu Program Sportiv, care susținea examenul la Geografie, a fost luată de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, centrul unde susținea examenul de bac, cu ambulanța, fiind transporattă la spital. Aceasta acuza dureri renale, iar după două ore de examen nu a mai rezistat fiind necesară solicitarea ambulanței.

La Vaslui, la proba la alegere ce a fost susținută de peste 3.000 de elevi, cei mai mulți au ales biologia (989), logica (791) și geografia (789), la polul opus fiind filosofia (7). Bacalaureatul s-a dat în 11 centre în județ, au fost doi candidați eliminați, iar lucrările au fost corectate la Botoșani. Rezultatele vor fi afișate pe 7 iulie până la ora 12, contestațiile vor putea fi depuse până la ora 16, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 10 iulie.

 

de Roxana NĂSTASĂ Ultima probă din cadrul examenului de bacalaureat, proba la alegere a profilului, ce a avut loc vineri, nu a fost lipsită de incidente. O elevă de la Liceul „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui a fost luată cu ambulanța în timpul probei pentru că se simțea rău, iar un alt elev, de la Bârlad, a fost eliminat din examen după ce a fost prins cu telefonul. Vineri, liceenii de an terminal au dat proba la alegere a profilului din cadrul examenului de bacalaureat. Aceștia au avut de ales între anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, biologie vegetală…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile