Home » Sanatate » Verificări la medicii de familie. Rețete eliberate pentru morți și servicii medicale prestate acestora!

Verificări la medicii de familie. Rețete eliberate pentru morți și servicii medicale prestate acestora!

de Roxana NĂSTASĂ

Curtea de Conturi face verificări anual la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ca de obicei, la Vaslui nu-s lucrurile tocmai roz, județul nostru fiind printre fruntașe la nereguli în domeniul medical. Medici de familie care au eliberat rețete pentru persoane decedate, servicii medicale prestate unor persoane decedate, rețete compensate 90% și nu 50% cum ar trebui și altea asemenea au fost sesizate de cei de la Curtea de Conturi, urmând acum să răspundă pentru ele medicii de familie vasluieni de la care provin neconformitățile.

“Curtea de Conturi a făcut verificări la CNAS și s-au găsit numeroase neconformități. Ca de obicei, la Vaslui sunt destule. Cei de la CNAS ni le-au trimis, noi vom pune cap la cap datele sesizate și vom vedea ce este de făcut. Am trimis medicilor de familie, unde sunt nereguli, aceste date și acum urmează să primim răspunsuri de la fiecare în parte și să vedem cum justifică fiecare speța și care sume trebuie imputate și care nu. În fiecare an se găsesc lucruri neconforme precum rețete eliberate sau servicii prestate persoanelor după internare sau persoanelor decedate, rețete compensate de 90% și nu 50% cum ar trebui și alte asemenea”, ne-a declarat Simona Polak, directorul Casei Judțene de Asigurări de Sănătate Vaslui.

Ea ne-a mai declarat că în aceste neconformități mai apar și erori umane. De exemplu, anul trecut, într-o comună erau două femei cu același nume, născute la aceeași dată iar CNP-ul lor diferea cu o singură cifră. Una dintre femei era decedată, iar cealaltă trăia, dar medicul a eliberat, din greșeală, rețetă moartei, greșind ultima cifră a CNP-ului. Din păcate, nu toate sunt erori de acest gen, fiind destule cazurile în care medicii de familie se țin de astfel de practici.

de Roxana NĂSTASĂ Curtea de Conturi face verificări anual la Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS). Ca de obicei, la Vaslui nu-s lucrurile tocmai roz, județul nostru fiind printre fruntașe la nereguli în domeniul medical. Medici de familie care au eliberat rețete pentru persoane decedate, servicii medicale prestate unor persoane decedate, rețete compensate 90% și nu 50% cum ar trebui și altea asemenea au fost sesizate de cei de la Curtea de Conturi, urmând acum să răspundă pentru ele medicii de familie vasluieni de la care provin neconformitățile. “Curtea de Conturi a făcut verificări la CNAS și s-au găsit…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: