Home » National » Cântăreața Angela Ciochină a murit la 60 de ani

Cântăreața Angela Ciochină a murit la 60 de ani

Cântăreața de muzică ușoară Angela Ciochină a murit, marți, la vârsta de 60 de ani, fiind găsită decedată în locuința ei din Colentina.

Serviciul de Ambulanță București – Ilfov a fost solicitat, marți, în jurul orei 11.40, la locuința artistei, medicii constatând când au ajuns decesul acesteia. Potrivit primelor estimări, cântăreața ar fi murit în urmă cu trei – patru ore. Apelul la 112 a fost făcut de menajera artistei.

Potrivit unor surse medicale, Angela Ciochină avea afecțiuni hepatice și i se făcuse rău luni seară, dar nu a vrut să cheme atunci ambulanța.

Angela Ciochină, născută pe 17 aprilie 1955, în comuna Urecheni, județul Neamț, a absolvit Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din București în 1978, fiind colegă de generație cu regretata Mihaela Runceanu.

Imediat după terminarea facultății a fost angajată la Ansamblul „Doina” al Armatei. A întreprins turnee în țară cu Ansamblul artistic al UTC (1975 – 1981) și cu Ansamblul „Doina” al Armatei (1978 – 1981). De asemenea a concertat și în străinătate în țări precum Bulgaria, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, Grecia și Turcia.

A lansat câteva șlagăre de mare succes cum ar fi: „Ești numai tu”, „Odată cu cîntecul” (George Grigoriu), „Am vrut” (Dan Stoian), „Salcâmul de pe strada mea” (Cornel Fugaru), „Un copil” (Jolt Kerestely), „Marea mea” (Horia Moculescu).

După plecarea din țară a Mihaelei Mihai, i-a fost încredințată celebra piesă „Salcia”, de Horia Moculescu.

Un mare succes al carierei sale a fost albumul „Drumuri paralele” (Electrecord, 1985) cu piese compuse de Victor Socaciu. S-a retras din muzică la sfârșitul anilor ’80.

Angela Ciochină a fost și o apreciată profesoară de canto.

Sursa; mediafx.ro

Cântăreața de muzică ușoară Angela Ciochină a murit, marți, la vârsta de 60 de ani, fiind găsită decedată în locuința ei din Colentina. Serviciul de Ambulanță București - Ilfov a fost solicitat, marți, în jurul orei 11.40, la locuința artistei, medicii constatând când au ajuns decesul acesteia. Potrivit primelor estimări, cântăreața ar fi murit în urmă cu trei - patru ore. Apelul la 112 a fost făcut de menajera artistei. Potrivit unor surse medicale, Angela Ciochină avea afecțiuni hepatice și i se făcuse rău luni seară, dar nu a vrut să cheme atunci ambulanța. Angela Ciochină, născută pe 17 aprilie…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile