Home » Invatamant » Colegiul ”Codreanu”, cel mai bun din județ!

Colegiul ”Codreanu”, cel mai bun din județ!

de Răzvan CĂLIN

Liceul bârlădean a înregistrat cel mai mare procent de promovare la bac din județul Vaslui – 99% -, în timp ce la polul opus se află Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.

La Bârlad, prima sesiune de bacalaureat din acest an a avut rezultate cumva previzibile. La fel ca și în anii trecuți, s-au păstrat în fruntea clasamentului aceleași licee, la fel după cum și cele „abonate” la pozițiile codașe nu și-au infirmat nici acum renumele.

Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și-a respectat și în acest an blazonul și a reușit să se claseze pe primul loc în județ ca promovabilitate, cu un procent de 96,8%, din totalul de 222 de candidați înscriși. Însă procentul este și mai mare dacă luăm în calcul doar candidații ce provin dintre absolvenții de clasa a XII-a de anul acesta: din 216 înscriși, doar doi nu au promovat examenul maturității, astfel încât procentul de promovabilitate ar urca la 99%.

„Per ansamblu, vorbim de un rezultat foarte bun, care nu poate decât să ne bucure. Procentul foarte mare de promovabilitate obținut și în acest an este încă o dovadă a seriozității cu care elevii noștri au abordat acest examen și arată în același timp și valoarea corpului didactice din această unitate școlară. De altfel, an de an scopul nostru principal este să ne menținem statutul de instituție de învățământ de elită”, ne-a declarat Tița Chiru, directorul Colegiului „Codreanu”.

Pe locul II în Bârlad, ca și procent de promovabilitate, se situează Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”: 73% din cei 451 de candidați înscriși au trecut cu brio de acest examen. A III-a treaptă de pe podiumul bârlădean este ocupată de Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”, care a înregistrat un procent de promovabilitate de 65% din cei 141 de candidați.

La polul opus se află Liceul Tehnologic „Petru Rareș”, unde din cei 36 de candidați doar 10 au promovat examenul (28%). Ceva mai bine stau cei de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza, care au înregistrat un procent de 39,74% din totalul de 165 de candidați, însă au fost devansați de Grupul Școlar „Marcel Guguianu” din Zorleni, care a scos un 42% din 67 de candidați înscriși (54 dintre absolvenții 2015 și 13 din promoțiile anterioare). De altfel, putem spune că liceul din Zorleni este pe o pantă ascendentă, dacă ne gândim că la bacalaureatul de anul trecut a înregistrat un procent de promovabilitatea de doar 30%.

Cît privește notele cele mai mari înregistrate la nivelul Bârladului, supremația o dețin elevii de la Colegiul „Codreanu”. Raluca Maria Vasiliu este prima în clasament, cu nota finală 9.45 (a III-a medie pe județ), urmată de Mihaela Elena Iftemie, ambele de la Colegiul „Codreanu”. Teodora Denisa Ciobotaru, de la Liceul „Mihai Eminescu” a obținut 9.68, urmată de Cristina Nimerenco (Colegiul „A. I. Cuza”) – 9.65, Veronica Violeta Amărâtu (Liceul Pedagogic) – 9,18, Nicoleta Alexandra Herghelegiu (Liceul Zorleni) – 8,93 și Maria Daniela Țîncovici („Petru Rareș” Bârlad) – 8,93.

de Răzvan CĂLIN Liceul bârlădean a înregistrat cel mai mare procent de promovare la bac din județul Vaslui - 99% -, în timp ce la polul opus se află Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”. La Bârlad, prima sesiune de bacalaureat din acest an a avut rezultate cumva previzibile. La fel ca și în anii trecuți, s-au păstrat în fruntea clasamentului aceleași licee, la fel după cum și cele „abonate” la pozițiile codașe nu și-au infirmat nici acum renumele. Colegiul Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și-a respectat și în acest an blazonul și a reușit să se claseze pe primul loc în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Razvan Calin