Home » World » Președintele Eurogrup: Grecia trebuie să trimită până miercuri un plan pentru accesarea de fonduri de urgență.Tsipras va rosti un discurs în Parlamentul European

Președintele Eurogrup: Grecia trebuie să trimită până miercuri un plan pentru accesarea de fonduri de urgență.Tsipras va rosti un discurs în Parlamentul European

Guvernul Alexis Tsipras trebuie să trimită, până miercuri dimineață, un plan pentru accesarea de fonduri de urgență din partea Uniunii Europene, a declarat, marți seară, Jeroen Dijsselbloem, președintele Eurogrup.

„Guvernul Greciei ne va trimite o solicitare pentru accesarea de fonduri prin Mecanismul European de Stabilitate (ESM), până mâine dimineață, iar planul va fi analizat printr-o teleconferință a Eurogrup”, a declarat Jeroen Dijsselbloem la finalul reuniunii miniștrilor de Finanțe din zona euro.

„Sper că miercuri vor fi trimise propunerile și vor putea fi reluate negocierile. Este prematur să fim optimiști, Grecia are nevoie de reforme credibile, asta așteptăm”, a subliniat Dijsselbloem.

„A fost o discuție bună, așteptăm o solicitare pentru accesarea de fonduri de urgență, dar planul va fi însoțit de multe condiții”, a spus ministrul de Finanțe al Finlandei, Alexander Stubb.

„Guvernul de la Atena trebuie să manifeste voința de a depăși criza accentuată de organizarea referendumului”, a adăugat oficialul finlandez.

Tsipras va merge, miercuri dimineață, în Parlamentul European

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, va rosti, miercuri dimineață, un discurs în Parlamentul European, anunță președintele instituției, germanul Martin Schulz.

„După o conversație telefonică pe care am avut-o cu domnul Tsipras, a confirmat că va veni miercuri la sesiunea plenară a Parlamentului European”, a transmis Schulz prin Twitter.

Alexis Tsipras l-a sunat marți pe președintele Statelor Unite, Barack Obama, înaintea summitului Eurogrup, explicându-i că economia greacă are nevoie urgentă de un împrumut.

Cetățenii greci au votat în proporție de 61% împotriva măsurilor propuse de creditorii internaționali, 38,99% pronunțându-se în favoarea acestora.

Grecia are o datorie totală de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% către țări din zona euro și către FMI, iar 8,7% către Banca Centrală Europeană (BCE). Începând de la 1 iulie Grecia este, tehnic, în incapacitate de plăți. Actuala situație nu este o premieră pentru Grecia, dar ar putea fi cea mai gravă din istoria țării. În 2012, economia Greciei a fost în incapacitate de plăți tehnică, restructurând o datorie suverană de 124 de miliarde de euro. La acea vreme, Grecia a fost salvată de creditorii europeni. Acum, Grecia riscă să nu poată plăti deloc datoria de 323 de miliarde de euro, iar șansele unei intervenții europene sunt minime.

Sursa: mediafax.ro

Guvernul Alexis Tsipras trebuie să trimită, până miercuri dimineață, un plan pentru accesarea de fonduri de urgență din partea Uniunii Europene, a declarat, marți seară, Jeroen Dijsselbloem, președintele Eurogrup. "Guvernul Greciei ne va trimite o solicitare pentru accesarea de fonduri prin Mecanismul European de Stabilitate (ESM), până mâine dimineață, iar planul va fi analizat printr-o teleconferință a Eurogrup", a declarat Jeroen Dijsselbloem la finalul reuniunii miniștrilor de Finanțe din zona euro. "Sper că miercuri vor fi trimise propunerile și vor putea fi reluate negocierile. Este prematur să fim optimiști, Grecia are nevoie de reforme credibile, asta așteptăm", a subliniat Dijsselbloem.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile