Home » Social » Trei familii din județ vor primi ajutoare de urgență

Trei familii din județ vor primi ajutoare de urgență

de Roxana NĂSTASĂ

Zâmbete pe chipul a trei familii greu încercate din județ. După ce au depus dosare pentru ajutor de urgență la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, aflându-se în situații dificile de viață, acestea vor primi bani. Dosarele le-au fost aprobate la București și vor primi în total 11.000 de lei.

Zeci de vasluieni aflați în situații disperate de viață au solicitat ajutoare de urgență de la stat. Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliță, tot mai mulți sunt cei care, aflați în situații de sărăcie extremă, cei cărora le-a ars casa într-un incendiu sau cu probleme de sănătate foarte grave, depun cereri pentru a primi ajutor de urgență. De această dată, au fost însă aprobate un număr de trei dosare la nivelul județului, suma totală pe care o vor primi cei trei beneficiari fiind de 11.000 de lei.

Beneficiarii sunt unul din satul Valea Mare, comuna Dumești, fiind vorba de un copil cu boală foarte rară care va primi 4.000 lei, cel de-al doilea din localitatea Bălteni, comuna Bălteni care va primi de la stat tot pentru probleme de sănătate 2.500 lei, iar al treilea, din comuna Coroiești va primi 4.500 lei, tot din motive medicale ca și ceilalți.
Ultima dată când Guvernul a alocat fonduri pentru ajutoare de urgență a fost în luna martie, din Vaslui fiind șapte beneficiari.

Suma minimă pe care o pot primi de la stat cei aflați în nevoi este de 1.000 de lei, iar cea maximă, care se acordă în cazul persoanelor care suferă de boli rare sau care au nevoie de intervenții chirurgicale extrem de costisitoare care nu se pot efectua în țară, este de 6.000 de lei. În cazurile de boală, în care sunt necesare intervenții în străinătate se face propunere mai mare de 3.500 de lei pentru că, deși contravaloarea operației este decontată de Casa de Asigurări de Sănătate, e nevoie de bani pentru transport, cazare și alte asemenea. De la momentul cererii ajutorului de urgență până la primirea banilor durează un minim de două luni.

La nivel național, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 489 din 1 iulie, s-a aprobat acum alocarea sumei de 489.000 de lei pentru ajutoare de urgență pentru 148 de familii și persoane singure care se află în situații extrreme de viață cauzate de incendii, calamități naturale, alunecări de teren, stare gravă de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

de Roxana NĂSTASĂ Zâmbete pe chipul a trei familii greu încercate din județ. După ce au depus dosare pentru ajutor de urgență la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui, aflându-se în situații dificile de viață, acestea vor primi bani. Dosarele le-au fost aprobate la București și vor primi în total 11.000 de lei. Zeci de vasluieni aflați în situații disperate de viață au solicitat ajutoare de urgență de la stat. Potrivit directorului Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Vaslui, Sorin Prepeliță, tot mai mulți sunt cei care, aflați în situații de sărăcie extremă, cei cărora le-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: