Home » Invatamant » Mii de copii vasluieni, atrași de „Biblioteca de vacanță” și „Lectura în parc”

Mii de copii vasluieni, atrași de „Biblioteca de vacanță” și „Lectura în parc”

de Roxana NĂSTASĂ

Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a demarat de luni “Biblioteca de vacanță”, proiect în cadrul căruia aproximativ 1.000 de elevi s-au înscris să participe la tot felul de activități de timp liber.

Proiectul se adresează elevilor cu vârsta între 7 și 14 ani, utilizatori ai Bibliotecii, care, pe timpul vacanței vor putea lua parte la ateliere de creație, jocuri, șah, stringart, ateliere de pcitură, origammi și limbi străine susținute la Bibliotecă de către bibliotecari și cadre didactice. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta a mai fost introdus un atelier de creație populară, informatică pentru copii și curs de limba italiană. Aceste activități vor se vor desfășura în timpul săptămânii, de luni până vineri, până pe 28 august.
„Biblioteca de vacanță este darul pe care îl fac angajații noștri împreună cu voluntarii, copiilor vasluieni. Este darul de care trebuie să profite vlăstarele tinere ale Vasluiului și să renunțe la statul în casă în fața televizorului și a computerului. Toate atelierele de stringart, de creație populară, șah, informatică pentru copii, limbi străine, pictură, deschid noi orizonturi și generează copiilor un sentiment de apartenență la un grup, la o comunitate, un oraș”, ne-a declarat Gelu Voicu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene Vaslui.
lectura in prac 4Dacă în timpul săptămânii activitățile sunt nenumărate, nici weekendul nu putea fi lăsat de izbeliște. Astfel, și anul acesta, Biblioteca Județeană desfășoară în weekend-uri, în Parcul Copou, proiectul „Lectura în parc”. Va fi astfel un stand de cărți pentru iubitorii de lectură, copii și adulții putându-se delecta în aer liber cu câte o carte frumoasă împrumutată în parc.
„Lectura în parc, un proiect frumos, generos, făcut cu suflet și pasiune încearcă o diverisificare a activităților pe care omul obișnuit le desfășoară în parc. Citindu-i o poveste nepoțelului sau citind o poezie copilașului cu care ai ieșit să te bucuri de soare, de natură, e posibil ca pe viitor, asocierile pe care le va face copilul de astăzi să pună laolaltă cartea și frumosul și încet să devină un cititor asiduu”, ne-a mai declarat Gelu Bichineț.
„Lectura în parc” a demarat cu succes weekend-ul trecut și ține până pe 30 august, derulându-se în fiecare weekend în intervalul orar 10-18.

de Roxana NĂSTASĂ Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui a demarat de luni “Biblioteca de vacanță”, proiect în cadrul căruia aproximativ 1.000 de elevi s-au înscris să participe la tot felul de activități de timp liber. Proiectul se adresează elevilor cu vârsta între 7 și 14 ani, utilizatori ai Bibliotecii, care, pe timpul vacanței vor putea lua parte la ateliere de creație, jocuri, șah, stringart, ateliere de pcitură, origammi și limbi străine susținute la Bibliotecă de către bibliotecari și cadre didactice. Spre deosebire de anul trecut, anul acesta a mai fost introdus un atelier de creație populară, informatică pentru copii…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: