Home » Justitie » Căruțașii, pericol public!

Căruțașii, pericol public!

de Marian MOCANU

Abaterile comise de căruțași reprezintă prima cauză în producerea accidentelor de circulație în acest an, în județul Vaslui. De la începutul acestui an, în județul Vaslui au avut loc 36 accidente cu victime, ca urmare a abaterilor comise de conducătorii de vehicule cu tracțiune animală, soldate cu 4 persoane decedate, 12 rănite grav și 20 rănite ușor. Doar în ultimele zile, patru persoane, dintre care un copil în vârstă de patru ani, au căzut „accidental” din căruțe, suferind diverse leziuni.

În plin secol XXI, pe drumurile din județul Vaslui circulă sumedenie de căruțe, aceste vehicule fiind deseori cauza unor accidente rutiere. Nu de puține ori, conducătorii sau pasagerii din astfel de atelaje, din diverse motive, fie pentru că se deplasează pe drumuri în pantă, fie că sunt obosiți sau sub influiența băuturilor alcoolice, cad din căruțe sau chiar se răstoarnă cu tot cu ele, suferind răni mai mult sau mai puțin grave.

De la începutul acestui an, ca urmare a abaterilor comise de conducătorii de vehicule cu tracțiune animală, în județul Vaslui au avut loc 36 accidente cu victime, soldate cu patru persoane decedate, 12 rănite grav și 20 rănite ușor. Conform statisticilor, în județul Vaslui, abaterile comise de căruțași reprezintă principala cauză în producerea accidentelor de circulație în acest an, depășind ca număr chiar și accidentele rutiere în care sunt implicate autovehicule. Cele mai multe evenimente în care au fost implicați cei care conduc vehicule cu tracțiune animală au avut loc din cauza neatenției în conducere atunci când s-au deplasat pe terenuri cu denivelări sau în pantă, pentru că nu au stăpânit animalele care tractau aceste vehicule și nu le-au cunoscut reacțiile.

Doar în această săptămână, patru persoane au suferit vătămări corporale în urma unor accidente de circulație în care au fost implicate trei vehicule cu tracțiune animală. Luni, 7 iulie pe raza comunei Gârceni, un bărbat, în vârstă de 76 ani, pasager într-o căruță condusă de nepotul său, s-a dezechilibrat și a căzut din vehicul. Bătrânul a suferit o fractură de claviculă și a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

În aceeași zi, un alt vehicul cu tracțiune animală a fost implicat într-un accident de circulație pe raza localității Hârșova, comuna Delești. Din neatenție, la deplasarea pe un drum sătesc, pe un sector de drum în pantă, căruța condusă de un bărbat în vârstă de 31 ani s-a răsturnat. Din accident a rezultat vătămarea corporală a lui căruțașului, diagnosticat cu excoriații la nivelul feței, dar și și a unui minor, în vârstă de patru ani, pasager în vehicul, care a suferit o fractură de femur.

Un alt căruțaș a suferit vătămări corporale, în timp ce se deplasa pe raza comunei Vutcani. Iorgu A., în vârstă de 79 ani, din comuna Vutcani a condus un vehicul cu tracțiune animală pe un drum sătesc din localitatea de domiciliu, iar la efectuarea unui viraj la stânga, s-a dezechilibrat și a căzut din căruță. În urma investigațiilor medicale, bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de omoplat.

„Conducătorii atelajelor cu tracțiune animală sunt obligați să conducă vehiculele astfel încât să nu constituie un pericol pentru ei și ceilalți participanți la traficul rutier. Implicit această obligativitate presupune a nu se folosi pentru tracțiune pe drumurile publice animale care au comportamentul agresiv atunci când în apropierea lor circulă alte autovehicule”, a declarat Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui

de Marian MOCANU Abaterile comise de căruțași reprezintă prima cauză în producerea accidentelor de circulație în acest an, în județul Vaslui. De la începutul acestui an, în județul Vaslui au avut loc 36 accidente cu victime, ca urmare a abaterilor comise de conducătorii de vehicule cu tracțiune animală, soldate cu 4 persoane decedate, 12 rănite grav și 20 rănite ușor. Doar în ultimele zile, patru persoane, dintre care un copil în vârstă de patru ani, au căzut „accidental” din căruțe, suferind diverse leziuni. În plin secol XXI, pe drumurile din județul Vaslui circulă sumedenie de căruțe, aceste vehicule fiind deseori…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: