Home » Social » Evantaiul bate aerul condiționat

Evantaiul bate aerul condiționat

de Mihaela NICULESCU

Canicula s-a instalat și a făcut deja câteva victime în țară. Cu toate că aerul devine irespirabil în apartamente, magazinele care vând aparate electrocasnice abia dacă sunt călcate de doritorii de răcoare.

Dacă, anul trecut, pe vremea aceasta, comercianții de abia făceau față avalanșei de cumpărători, anul acesta numărul clienților a scăzut considerabil. Și totuși, bârlădenii sunt nevoiți să-și achiziționeze aparate de climatizare sau ventilatoare.

Un concurent tot mai puternic pentru magazinele de electrocasnice din Bârlad este comerțul online. Din ce în ce mai mulți bârlădeni preferă să-și procure aparate electrocasnice de la magazinele online. Mai fac concurență magazinelor clasice și persoanele fizice autorizate. Acestea pun la dispoziția clienților atât aparatura necesară cât și montarea și instalarea acesteia. În acest timp, magazinele de profil din Bârlad își așteaptă clienții care nu prea mai vin.

„Până acum, în câteva luni, am vândut 2-3 aparate de aer condiționat și ventilatoare. Am redus cu 30% prețul ventilatoarelor, iar în anumite cazuri le dăm gratis celui care cumpără de la noi un frigider. Nici acestea nu mai sunt căutate”, ne-a declarat administratorul unui magazin de electrocasnice din centrul Bârladului.

Proprietarii acestor magazine nu și-au pierdut speranța , iar vremea ține cu ei. Oricum, nu vor mai avea vânzările record de anul trecut. Cum buzunarele bârlădenilor sunt destul de goale, le este mai la îndemână evantaiul. Reprezentanții magazinelor care comercializează astfel de accesorii sunt mulțumiți de vânzări.

de Mihaela NICULESCU Canicula s-a instalat și a făcut deja câteva victime în țară. Cu toate că aerul devine irespirabil în apartamente, magazinele care vând aparate electrocasnice abia dacă sunt călcate de doritorii de răcoare. Dacă, anul trecut, pe vremea aceasta, comercianții de abia făceau față avalanșei de cumpărători, anul acesta numărul clienților a scăzut considerabil. Și totuși, bârlădenii sunt nevoiți să-și achiziționeze aparate de climatizare sau ventilatoare. Un concurent tot mai puternic pentru magazinele de electrocasnice din Bârlad este comerțul online. Din ce în ce mai mulți bârlădeni preferă să-și procure aparate electrocasnice de la magazinele online. Mai fac…

Review Overview

About Simona Vasile

x

Check Also

Condamnați la sărăcie. PIB-ul județelui Vaslui este sub jumătatea mediei naționale

Județul Vaslui continuă să înregistreze cele mai slabe performanțe ...

Un tânăr a furat de la vecini bunuri de peste 13.000 de lei

Un tânăr de 19 ani din Tanacu a fost ...

CJ Vaslui continua alocare de fonduri către biserici. Parohiile Târzii, Negrești 3 și Draxeni vor primi 150.000 de lei

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui răspunde unei noi ...